TikTok-tanter

Høgskolen på Vestlandet (HVL) og Tante Randi har laget en rekrutteringskampanje for å få flere ungdom til å velge utdanning for fremtiden, være det seg sykepleier, lærer eller ingeniør, på det som er en av de største høgskolene her i landet.

Bilde 21 04 2023 klokken 09 50

Frem mot søknadsfristen 15. april har tusenvis av unge vurdert, overveiet, kjent etter, sett for seg, følt på og til slutt bestemt seg for hva de har lyst til å bruke voksenlivet sitt på. Noen treffer riktig første gang, andre trenger flere forsøk, men uansett hva de velger så er det startskuddet på egen fremtid.

– Etter et Slabberas med målgruppen ble det tydelig for oss at de fleste unge ønsker en meningsfylt utdannelse, som gir en jobb med fremtidsmuligheter der de ikke blir erstattet av en robot. Det står i god kontrast til det mange fyller hue med når de scroller på TikTok, sier tante Jobo, AD i teamet bak kampanjen.

– Vi ville fortelle unge at sosiale medier er noe de fleste av oss ikke kan leve av hele livet. Og hvem er vel bedre til å fortelle det enn tiktok-profilene de unge følger i dag? Med dem på laget får budskapet en mye større betydning for målgruppen, mener tante og tekstforfatter Jørgen.

– Ved å få seniorer til å «overta» profilene så får man forhåpentligvis er rask reality check. Det er ikke alt det går an å holde på med helt til man er 70, avslutter teamet.

Involverte

S

Stine Stangeland Bach

Ansvarlig hos kunde

T

Tove Takvam Uglum

Ansvarlig hos kunde