Utfordrer de mobile betalingsappene

Over fire millioner av befolkningen i Norge har allerede benyttet seg av Strex, men tjenesten er fortsatt en relativt ukjent merkevare. Nå skal Telenor, Telia og ice sin egen unike betalingsløsning bli enda mer kjent, og i disse dager pågår en større kjennskapskampanje utendørs og via digitale kanaler.

Strex keyvisual

Betaling for varer og tjenester med mobilregningen

Strex er en utfordrer til de store finansaktørene, samt de mobile betalings-app’ene som Vipps, Apple og Klarna.

– Det er absolutt plass til flere betalingsaktører i markedet, og målet med kampanjen er at folk skal kjenne til Strex som et unikt betalingsalternativ hvor du kan betale med mobilregningen. Strex dekker alle mobiloperatørene, noe som betyr at alle med et norsk mobilnummer kan bruke Strex. Det er altså ikke noe du må skaffe deg, men noe du allerede har hvis du har et norsk mobilnummer, forteller Administrerende direktør i Strex, Tove Mette Dramstad.

For å bruke Strex trenger du kun en mobiltelefon, og du må verken laste ned eller registrere bankkort for å betale. Det eneste du trenger er mobilnummeret, og kjøpet belastes mobilregningen. Mobilregningen betaler du jo uansett – så enklere blir det ikke.

– Strex er godt etablert som betalingsløsning på områder som kjøp av medieinnhold, digitale tjenester, parkering, billetter, donasjoner, abonnementer og lydbok, forteller Tove Mette.

Hun fortsetter:

– Det som også gjør betalingstjenesten til et unikt betalingsalternativ, er at den ikke krever banktilknytning. Strex har e-pengekonsesjon slik at det er mulig for brukere å foreta betalinger og transaksjoner utenom banken. Det vil si at hvis betaling via bank ikke fungerer, så fungerer det å betale med Strex ettersom det går over mobiloperatørenes verdikjede og løsninger.

Cc square3
Cc2 adshel2 flat
Cc square2
Cc2 adshel1 flat
Cc square1
Cc2 adshel3 flat
Cc adshel3
Jcd stills2
Jcd stills1

Første mobilbetalingen i Norge

Strex var den første mobilbetalingstjenesten i Norge, og startet allerede i 1999 ved å ta betalt på mobilfaktura ved kjøp av digitalt innhold som spill, logoer og ringetoner på blant annet Nokia mobiler. Mobilen begynte da og bli til mer personlig, noe som er enda mer forsterket i dag. For noen år siden, i 2013, bestemte mobiloperatørene seg for å flytte betalingsvirksomheten ut til et felleseid selskap som gav større muligheter. Siden den gang har Strex jobbet målrettet med å bygge avanserte produkter, og kundedrevne løsninger innen betaling og kommunikasjon.

– Inntil for noen år siden har ikke Strex vært like synlig i betalingsverdikjeden; Betalinger med Strex ble belastet på mobilfakturaen uten noen nærmere henvisning til Strex. Nå ønsker vi at brukeren skal ha et mer bevisst forhold til Strex og hvor enkelt det faktisk er å bruke Strex ved å betale med mobilnummeret – altså helt enkelt, helt personlig, sier Tove-Mette.

«Ta betalingen på mobilregningen»

– På en mest mulig direkte måte, ville vi at folk skulle assosiere Strex-logoen med betaling med mobilregningen, noe i prinsippet alle med en mobiltelefon kan benytte seg av – helt uavhengig av kort, app, koder eller konto i banken. Løsningen ble en visuell kampanje der vi fokuserer på et bredt spekter av mennesketyper som har en mobiltelefon i hånden. Vi er alle forskjellige, men har én ting til felles. Alle kan ta betalingen på mobilregningen med Strex. Helt personlig, helt enkelt. Forteller Christian Aune, partner og konseptutvikler i DAYTWO.

Karoline Gåre, prosjektleder i Synlighet utdyper:

– Tanken med kampanjen er å være produktnære og vise relevante situasjoner der du kan bruke Strex. Vi har derfor valgt plasseringer utendørs som er lokalisert i nærheten av brukersteder som kino, buss og parkering, i tillegg til digital spredning gjennom en kombinasjon av bannere, YouTube og betalt og organisk innhold på sosiale medier.

Involverte byråer

DAYTWO

Synlighet Performance / Media
K

Karoline Gåre

Prosjektleder distribusjon

M

Maren Weiner

Innhold sosiale medier

A

Anna Särén

Betalt annonsering

Andre involverte

T

Tove Mette Dramstad

Ansvarlig hos Strex

K

Kristin Tveit

Ansvarlig hos Strex