Kudos fra New York

Stafettpinnen befinner seg i New York denne uka, nærmere bestemt hos Christin Malén Andreassen i Ogilvy & Mather.

61723 135e1 original
«Geox Amphibiox» av SMFB.
61726 a60fb original
«7 Days of rain» for Geox av SMFB.
61729 a3c5a original
«You control the weather» for Geox av SMFB.

Christin Malén Andreassen i Ogilvy New York.

Christin Malén Andreassen

, 31 år gammel fra Bodø, utdannet art director og interactive art director ved både Westerdals og Hyper Island. Tidligere har hun har jobbet i SMFB, og sluppet magasinet Out Of Step. Nå bor hun i New York hvor hun har vært i over to år, der hun først jobbet hos B-Reel før hun landet hos Ogilvy & Mather.

– Så gøy at Behnam fortsatt husker hvem jeg er etter alle disse årene siden jeg stalket han på internet! Takk for pinna, Behnam!


Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Jeg er faktisk veldig glad i Geox-jobbene til SMFB. Det er utrolig gøy og inspirerende, og de snakker samtidig om akkurat det Geox vil og burde snakke om. Jeg liker veldig godt «Geox Amphibiox» fordi den er emosjonell, vakkert produsert og samtidig produkt-fokusert. Også er jeg veldig fascinert av «7 Day Rain Test» fordi den er leken, vakker og har masse humor. En drone-regn-sky! Og selvfølgelig «You Control The Weather» da, det finnes ikke en AD som ikke har kjempelyst å lage en fin interaktiv video! Jeg foreslår det selv, ved hver mulighet som byr seg. Disse tre er lekende og gøyale måter å kommunisere på som jeg skulle ønske jeg hadde gjort selv!

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du skulle ønske du hadde lagd.

– Jeg skulle ønske jeg hadde lagd «Spieces In Pieces». Det er en utrolig fin side som snakker om noe viktig, men mest unikt av alt er at den pusher grensene for teknologien. Denne siden er gjort i css og html5 og alle dyre-illustrasjonene er bygd og animert i kode. Det er unikt og jeg håper dette blir den nye standarden for hvordan nettsider bygges og ser ut. Som sagt, jeg skulle ønske jeg hadde laget den, og skal gjøre et forsøk på å herme veldig snart.

– En ting som nettopp kom ut fra Ogilvy her i NY er «Coke Zero Billboard» som jeg liker veldig godt og skulle ønske jeg hadde fått lage. Ikke bare fordi Cola er gøy, men fordi fysiske installasjoner som den her er gøy. Spesielt når ideen viser seg i andre digitale løsninger i tillegg. De gjorde en mobil-ad der man fikk en gratis Coke Zero for å se annonsen og litt andre småting. Det har vært moro å følge dette prosjektet her på huset, fra pitching til produksjon.

– Også elsker jeg «Dreaming With Jeff». Squarespace er et fantastisk produkt, og siden de ansatte David Lee for å gjøre kommunikasjonen deres har de solgt mange hundre prosent mer sider til folk enn før. Og det er jo ikke uten grunn. Det siste jeg så fra Squarespace var denne siden som Wieden + Kennedy gjorde, og den er ikke wow-fantastisk teknisk sett, fordi den er bygd på en eksisterende plattform, men den er fin og smart, og musikken er vakker. Også har han en sang som heter «IKEA», det er jo bra å ha.


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil kaste pinna fra New York til Jørgen Winsnes i Good Morning. Fordi han gjør noen av de mest spennende digitale jobbene, og er en sjukt kul fyr!

«You control the weather» for Geox av SMFB.

«Geox Amphibiox» av SMFB.

«7 Days of rain» for Geox av SMFB.