Lettere animert

Martin Engh, regissør og partner i Animasjonsdepartementet trekker frem arbeid han har latt seg imponere av i året som gikk.

57898 a38d4 original

Martin Eng, regissør i Animasjonsdep.

Martin Engh startet Animasjonsdepartementet for fem år siden sammen med Jakob Sverdrup Thommesen. Han stortrives i det han selv sier er Oslos triveligste lokaler i Skippergata, med Norges hyggeligste kollegaer.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Jeg tenkte umiddelbart på Kitchen og Handverks «Building Gratitude» for Fretex, så da blir det det [jobben, som vant sølv i årets Gullblyanten, ser du her og i mediespilleren].

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– For å presse inn litt flere ord enn hva Preben klarte forrige runde, nevner jeg flere ting. Jeg har latt meg imponere av mye i året som gikk. Falt blant annet pladask for Marty Coopers lo-tech «Aug(De)Mented Reality».


– Synes Andre Chiote's illustrasjoner av ikonisk arkitektur er stilige.

Insas kjempestore håndmalte GIFer verdt et søk på google, mens GoPros «Waltz On The Walls» ga meg gåsehud.


Bernard Pras sine installasjoner, som må sees fra en bestemt vinkel, har imponert meg siden jeg var på et show for mange år siden. Skulle gjerne ha laget mye av dette selv. Jeg elsker detaljnivået og at objektene han bruker henger så godt på grep med de endelige motivene.


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender pinnen til Paul Rigault i nyoppstartede FranzHubert fordi han er en fantastisk fyr, og det ville vært spennende å høre hva som inspirerer han.