Ta et standpunkt

Stafettpinnen har landet hos Martine Flatlie hos We Are Live, og i ukas Kudos tar hun tak i saker som hun bryr seg om.

85392 fb300 original
Refugee Nation. Se casefilmen lenger ned i saken.
85399 cb581 original
Appen GenderEQ av svenske Doberman.

Kreatør i WAL: Martine Flatlie

Martine Flatlie jobber som tekstforfatter og kreatør, i WAL. Hun har tidligere jobbet som kreatør på techsiden i Creuna og på publisistsiden i Aftenposten.

– Takk til Norges kuleste og mest progressive redaksjon for stafettpinnen.

– Den første jobben jeg vil gi kred til, er appen GenderEQ fra det svenske designbyrået Doberman. Den er utviklet av Doberman for Doberman. Den viser at man som byrå kan ta standpunkt på egne vegne, ikke bare på kundens. (Se film i mediespilleren)

– Jeg synes også den er relevant å løfte frem nå, særlig med tanke på den ferske Resumé-artikkelen som kunne avsløre at kun 1 av 10 kreative sjefer, i de 30 største svenske reklamebyråene er kvinner (Det hadde vært interessant å se en lignende norsk oversikt).

– Denne AI-Løsningen har som mål å forbedre likestilling i arbeidslivet – spesielt på møterommene. Et verktøy som blir smartere jo oftere vi bruker det. Last ned appen og prøv.

– Mens vi er inne på temaet, kan jeg ikke utelate «The Fearless Girl» av McCann NY. Statuen som ble lansert på kvinnedagen og bare skulle stå en uke, men som umiddelbart ble utropt til et nasjonalt ikon og dermed får stå på Wall Street frem til 2018.

The Fearless Girl

– En annen løsning jeg vil trekke frem, er de luftrensende boardsene Adsorbent fra italienske Urban Vision. Toyota var vel egentlig først ute med en lignende løsning, men her gjøres det av de som eier flatene og da får det så mye større impact. Jeg håper Clear Channel gjør det samme her hjemme.

Adsorbent fra italienske Urban Vision. Klikk på bildet for å se casefilm.

– Så vil jeg gi en high five til de flinke folka i Saatchi og Tangrystan for jobben de har gjort for Foreningen Fri.

– Gå for noen her: http://www.gaformeg.no/


– Til slutt vil jeg løfte frem The Refugee Nation av Amnesty (Ogilvy NY). Jeg synes dette er så fint tenkt og så bra gjennomført.


– Sjekk ut nettsiden og bestill flagget: http://therefugeenation.org

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg ønsker å sende kudosen videre til det nye teamet i Morgenstern - Nina og Gerd Marie. Jeg har sett mappen deres, vet de er flinke – og jeg vil se hva de liker.

Appen GenderEQ av svenske Doberman.