– Råflinke folk

Kudos har havnet hos designeren Jens Johan Tandberg i Feed, som forteller oss om arbeider han liker akkurat nå.

85908 36bba original
Identitet for Øya- festivalen 2017, av Erland Banggren.

Jens Johan Tandberg, designer i Feed. Foto: Simon Skreddernes

Jens Johan Tandberg

er designer i Feed. Han er utdannet fra Central Saint Martins og har erfaring fra blant annet Neue og Tandberg Grønner Wold.

Fortell om en eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Første jobben jeg vil gi kudos til er Øya-identiteten av Erland Banggren. Har vært veldig kult å se den på forskjellige flater over hele byen de siste månedene, og ikke minst på selve festivalen. Rå jobb det er umulig å ikke ta stilling til, og gøy at den bryter så heftig fra de tidligere identitetene. Gleder oss stort på kontoret til å se hvordan den utvikles videre i årene fremover.

– I tillegg vil jeg gjerne gi kudos til kollega Oscar Grønner for de råfine illustrajonene han gjorde for kokeboken til Apartamento ifjor – en jobb jeg føler gikk litt under radaren til mange. Kult å se noe såpass utypisk for sjangeren fungere så godt.

Illustrasjon fra kokebaken Apartamento, av Oscar Grønner.

– Til slutt vil jeg også nevne fotograf Ivar Kvaal som jeg syns tar vilt fine bilder om dagen. Kudos til Yokoland og Alejandro Rojas også for nettsiden hans.

Fotografi av Ivar Kvaal.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Syntes det er litt vanskelig å fremheve noen få utenlandske jobber, så har heller laget en liten liste over ting jeg liker akkurat nå:

– Greeting cards laget av råflinke Daniel Carlsten for Bozarthfornell Architects. Stilleben laget av ting funnet i studioet deres. Forsåvidt råflinke de også. Kudos til begge.

– Det store øyet (og laserstrålene) på slutten av hedersmann Spike Jonze's kampanjefilm for Kenzo.


– At Louis Vuitton blant annet brukte en videospill karakter som ansikt i SS-16 kampanjen sin er veldig gøy. I regi av Tetsuya Nomura og Nicholas Ghesquière.

– Det nye konseptet til H&M, Arket, ser ut som det kan bli skikkelig fint utifra i det lille vi har fått se hittil.

– Det New York baserte designbyrået DIA eksperimenterer mye med typografi og animasjon, og poster resultater på facebook-siden sin. Gøy å følge med på!

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vil gjerne sende stafettpinnen videre til Alejandro Rojas, en kul kis jeg har hatt gleden av å jobbe mye med. Tipper han har spennende ting å trekke frem!