Formidabel formgivning

Kunstner, tegner og designer Ine D. Isaksen holder stafettpinnen og forteller om sine inspirasjonskilder.

86250 6d670 original
Boka om den norske kunstneren Irma Salo Jæger. Design: Eriksen/Brown
86251 960a9 original
Fra boka om den norske kunstneren Irma Salo Jæger. Design: Eriksen/Brown

Ine D. Isaksen

Ine D. Isaksen er norsk kunstner, tegner og designer, bosatt i Sveits.

– Først: Takk for pinnen, Alejandro!

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Den første jeg ønsker å trekke frem, er den norske kunstneren Irma Salo Jæger, som jeg lenge har vært inspirert av. Det var derfor en fornøyelse for meg å bla gjennom boken hennes som tidligere i år ble utgitt på forlaget Teknisk Industri. Jeg ønsker også å vie oppmerksomhet til bokas designere, Eriksen/Brown, som har gjort en formidabel jobb med å formgi boka. (Se flere bilder av boka i mediespilleren).Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandskt arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

– En av mine viktigste forbilder har vært den amerikanske kunstneren Donald Judd (1928–1994). Siden han stort sett aldri gav tittel til arbeidene sine (de heter stort sett «Untitled») er det vanskelig å forklare med ord hvilke arbeid som er min favoritt. Det er interessant å se hvordan en person produserer både skulpturelle og todimensjonale verk med stødig hånd, i tillegg til å drive virksomhet med arkitektur og møbeldesign. Et annet utenlandsk forbilde for meg er den svenske bankmannen – som senere ble abstrakt maler – Olle Bærtling (1911–1981). Det var en utstilling med arbeidene hans på Henie Onstad Kunstsenter i 2014, basert på Erling Nebys samling.

Verk av Olle Bærtling

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?
– Avslutningsvis vil jeg gjerne sende stafettpinnen videre til Ivar Kvaal, en av de mest interessante fotografene i Norge i dag.