Hurra for halvgammel reklame

Denne ukas Kudos kommer fra en tidligere AD, nå fotograf. Han knipser bilder med et kamera fra 60-tallet og har frankofile tendenser.

52571 b69d7 original
Hydro «Tog» vant filmkategorien i Gullblyanten 2007
52739 fce1d original
Oppløsningen på internett-video for 14 år siden var så-som-så.
52742 4921a original
52745 2ec72 original

Selvportrett. Foto: Morten Borgestad

Morten Borgestad

gikk ut fra Westerdals i 2003, og jobbet som AD i Leo Burnett og Kitchen, før han gikk over til å bli fotograf.

– Som fotograf med et kamera fra 60-tallet som arbeidsverktøy, er det ikke mye jeg får med meg av nyvinninger på reklamefronten, dessverre. Så dette blir en blanding av det som var bra de årene alle produkter hadde Millennium i navnet og noe som jeg har plukket opp nå og da.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.


– En av de første reklamefilmene som jeg tenkte at jeg likte var en NSB-film som Victor Boullet gjorde sammen med et byrå jeg ikke husker, dessverre. Jeg klarer ikke å finne igjen filmen, så vet ikke om den faller i smak lenger, men kanskje KF-redaksjonen kan spore den opp? [Ja, etter litt om og men: De tre filmene i kampanjen, som du kan se i mediespilleren, ble laget på begynnelsen av årtusenskiftet av Fred Hauge og Henrik Sæther, som dengang jobbet i team hos SLB. Musikken er laget av Bugge Wesseltoft].

– Noen filmer av litt nyere dato som jeg likte veldig godt var filmene Martin R. Thorsen og Torbjørn Kvien Madsen i DDB lagde for Hydro.


Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Av utenlandske jobber så tror jeg denne for Epuron er min favoritt, den minner meg på at jeg må se litt mindre på TV3 og litt mer fransk film.


Slenger også med denne filmen for Adidas som holder seg veldig bra synes jeg.


– Som fotograf må jeg nesten også ha med noe print, likte veldig godt denne kampanjen med fotograf Jean Yves Lemoigne for DDB Paris:

– Da jeg var AD så var den perfekte reklamen for oss et bilde av noen sokker som ble til et reinsdyr, og jeg må si at det er kult å stå litt på utsiden og se hvor mye som har skjedd siden den gang. I den anledning legger jeg ved en jobb fra Droga5 som nok de fleste har sett før.

The Great Schlep

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende stafettpinnen videre til en av de flinkeste jeg kjenner, min gamle AD-makker Martin «The Man With The Nose» Lund, hvis jeg har sovet i reklametimen så er jeg spent på å se hva han har å vise oss.

Takk til Henrik Sæther (Ernö) og Fred Hauge (Hyper) for arkivarisk detektivvirksomhet i forbindelse med NSB-filmene.

Oppløsningen på internett-video for 14 år siden var så-som-så.

Hydro «Tog» vant filmkategorien i Gullblyanten 2007