Frem fra skyggen

Kreatør Robert Radoli har ukens Kudos-stafettpinne, og han trekker frem arbeider som snakker til både reklame- og fotballhjertet.

60424 a3158 original
Widerøe-kampanjen «Bytt fly og flyselskap» av McCann (mai 2012).
60427 d574c original

Kreatør i Isobar: Robert Radoli.

Robert Radoli

er utdannet tekstforfatter fra Westerdals. Tidligere har han blant annet jobbet i Naked i London, Dinamo og McCann. Nå er han i Isobar.

– Det første først: Takker Andre Koot ærbødigst for oppdraget.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Liker veldig godt Widerøes «Bytt fly og flyselskap» [i mediespilleren], signert Torstein Greni og Stein Simonsen i McCann. Smart og frekt tenkt i skjæringspunktet mellom kommunikasjo, tjeneste- og produktutvikling. Den har kommet litt i skyggen av flere velfortjent hedrede Widerøe-jobber de siste åra, men etter min mening fortjener denne jobben vel så mye heder.


– Må få nevne en norsk jobb til, det veit jeg dere har tid til. Verdensrekorden til Hans Magne Ekre og Alexander Gjersøe: «Verdens korteste radiospot» for Guinness Rekordbok.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Paddy Power’s «Farnborough FC»-jobb treffer midt i både reklamehjertet og fotballhjertet. Der andre, større bettingselskaper sponset verdens beste fotballklubber, valgte Paddy Power å sponse Conference South-laget Farnborough FC. Den eneste betingelsen de satt var at spillerne formelt skiftet sitt folkeregistrerte navn til navnet på en fotball-legende. Og vips, så sponset de tidenes beste fotball-lag.


– Liker også «Decode Jay-Z» for Bing.com, de klarte å koble hip hop-bok og kartsøk uten at det virka påklistra, snarere tvert imot.


– Når jeg først har pinnen vil jeg også gi en tommel opp til kreatører som bruker sine kreative krefter på å gjøre fete ting utenfor byråveggene. Som tekstforfatter blir jeg spesielt imponert over de som gjør som F. Scott Fitzgerald, Salman Rushdie og Don DeLillo og går fra å være tekstforfattere til å utøve forfatteryrket. Hedersmannen Ole Kristian Ellingsen i McCann, har i løpet av det siste året gitt ut de kritikerroste krimromanene «Frikjent» og «Solguden» og Lars Joachim Grimstad fra TRY ble tidligere i år ble nominert til Brageprisen for barneboka «Solkongen». Kudos.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg er hypp på å høre hvilke jobber en av de dyktigste kreatørene jeg kjenner, Alexander Gjersøe i SMFB, har sansen for og sender herved stafettpinnen videre.

Widerøe-kampanjen «Bytt fly og flyselskap» av McCann (mai 2012).