Kudos fra Chinatown

Det nyoppstartede illustrasjonskollektivet Chinatown har stafettpinnen denne uken. De byr blant annet på fargefulle illustrasjoner og en nakenbildekalender.

85170 25fef original
Illustrasjon fra Nedre Foss' visuelle profil, av Feed og Oscar Grønner.

Illustrasjonsbyrået Chinatown Oslo

Oslo har endelig fått sitt eget Chinatown – riktignok et illustrasjonsbyrå, men det er minst like fargerikt. Bak byen i byen står Laila Myrseth Tryggeset (Nonsar) og Helene Egeland. Sammen med illustratørene Lars Arve Bratteberg og Victoria Ulrikke Iles utgjør de fire totalt forskjellige uttrykk. Akkurat som et Chinatown skal gjøre.

– Stor takk og høy fem til dyktige Helena og Anna. Inspirerende kreatører, og ikke minst folk.

Fortell om en norskprodusert jobb dere er glad i.

– Først ut er den visuelle identiteten til Nedre Foss av Feed og Oscar Grønner. Det er mulig vi har skyld i den høye klikk-raten på nettsiden deres. Nydelige illustrasjoner, helhet og farger.

– Profilen til OSLO OPEN har et unikt og lekent uttrykk som virkelig kler kunstfestivalen. Å få mye informasjon inn på én plakat, med stil, er alltid en hard nøtt å knekke. Kudos til Sunniva Krogseth!

Poster for Oslo Open, av Sunniva Krogseth

– Vi skulle begge ønske vi hadde abonnert på Psykologi – Tidsskrift for norsk psykologforening illustrert av Bendik Kaltenborn. Komplekse temaer visualiseres imponerende smart og enkelt. Alltid kult med serier av fine magasinforsider som gjør de til et potensielt samlerobjekt.

Nevn ett eller flere internasjonale arbeider dere gjerne skulle laget selv.

– Et konsept, et prosjekt og så en veldig dyktig mann; Instagramkontoen Scenic Simpsons deler de vakreste scenene, fargene og abstrakte komposisjonene fra The Simpsons, sesong 1-10. Overraskende godt for øyet.

– Vi tror ikke det finnes så mange imponerende nakenkalendere der ute, men denne av Anna Gleeson fra 2015 er nettopp det. Artig.

Luke Pearson er en mesterlig historieforteller og veldig flink illustratør. Han har foruten om suksessen med «Hilda» mange fine tegneserier, som denne:

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi vil gjerne sende stafettpinnen videre til Veronica Mike Solheim og resten av redaksjonen i A New Type of Imprint, fordi et så bra magasin nok har like bra inspirasjonskilder. Det blir spennende å se!