Hele følelsesregisteret på to minutter

Ukens Kudos kommer fra Alexander Gjersøe i SMFB. Han er opptatt av gamle dager og historie, og har derfor valgt ut noen jobber med historisk preg, men også noen uten.

60532 60056 original

Kreatør og partner i SMFB: Alexander Gjersøe.

Alexander Gjersøe

er partner og kreatør i SMFB. Etter endt utdannelse på Westerdals jobbet han et par år i BBDO, før veien gikk videre til Shnel & Melnychuck i 2006.

– Først, takk til min gode kompis Robert Radoli for stafettpinnen.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid.

– Jeg er jo over gjennomsnittet glad i historie og gamledager, og derfor har jeg lyst til å trekke fram Hovis' film fra 2008. Ikke den skarpeste ideen, men av alle reklamefilmer som ønsker å plassere produktet inn i en historisk viktig kontekst, så synes jeg dette er en av de mest velproduserte. På to minutter er den innom hele det følelsesregisteret jeg savner når jeg for eksempel ser to timer med historisk, norsk film eller serie.Hovis:


– Et annet eksempel er Chryslers «Imported from Detroit» med Eminem. Jeg skulle ønske jeg hadde stemmen til voiceoveren hver gang jeg snakket engelsk, og at den egentlig handlet om Torshov.


– Når det er sagt er jeg svak for reklame som ikke på død og liv skal være så viktig. Det er noe befriende med arbeider som Harvey Nichols' «I spent it on myself», eller filmer som Skittles' «Tubesock», og den Starburst-reklamen fra 2007. Jeg er nysgjerrig på hvordan manuset så ut da de presenterte sistnevnte for kunden. «En fyr i pilgrimsklær og britisk aksent framfører en snodig dans foran to backpackere» liksom.

Harvey Nichols:


Skittles:


Starburst:


Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Altså, de har fått masse velfortjent oppmerksomhet i inn og utland for jobben allerede, men både norske statsborgere og designjuryer over hele verden bør glede seg til Neue Design Studio er ferdige med det nye norske passet.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Den vil jeg sende til Aram Zarkoob i Kitchen. Hun pleier å ha en del på hjertet.