– Litt som om idéutviklingen ble gjort på nach en gang mellom 4:30 og drømmeland

Alvilde Naterstad er filmfotografen bak blant annet den anerkjente TV-serien Kids in Crime. Hun setter fokus på filmfotografer og lar seg imponere over arbeid som overrasker.

IMG 6919

BIO

Jeg jobber som filmfotograf og har gjort alt fra fiksjon, musikkvideoer, doku, reklame og TV-serier. Kids in Crime er min første serie, og nylig ble jeg ferdig med innspillingen av andre sesong av Stayer.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Første jeg kom på er en fantastisk liten reklame for Mozell som en venninne viste meg. Spør du meg så er dette rimelig intens historiefortelling og kreativitet. Fantasien setter ingen grenser, og her føler jeg at det er satt lite grenser. Litt som om idéutviklingen ble gjort på nach en gang mellom 4:30 og drømmeland.

«Bryllup» av Schjelderup-Lund, Bendixen & Partners for Ringnes, 1999.

– Sånn generelt blir jeg fort lei av ting og setter veldig stor pris på filmer som overrasker meg, hvor jeg ikke vet hva som skjer rundt neste sving. Jeg blir imponert av det, og av bevegelse.

– Og så er det Onzonz da, som har fått masse plass et sted i hjertet mitt. Den fantastiske fyren Erik Treimann på regi med Lukasz Zamaro på foto og Marie Skibenes Botilsrud på stills har laget denne søte her om søppel, bæsj og husvarme. Erik tenker annerledes og er friere enn noen andre jeg kjenner. Føler meg heldig som har fått jobbe med han <3

Av Anorak for Hafslund. Produsert av Onzonz.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Jeg velger å nevne filmfotografer jeg. Det blir jo gjerne sånn at det er de jeg følger mest med på. Først synes jeg Stuart Winecoff lager mye fint. Så vanskelig å velge ut noe konkret. Og dette er attpåtil en musikkvideo, men om jeg hadde filmet denne hadde jeg vært ganske stolt. Winecoff i kombinasjon med Gordon von Steiner er en ganske nydelig oppskrift spør du meg.

Musikkvideo for Troye Sivan - «Got me started».

– En annen som filmer flere sjangere, men som jeg synes briljerer spesielt godt i dokumentar, er Jaime Ackroyd. Jeg føler de sterkeste fotografene, men også regissørene er de som kan sjonglere flere sjangre.

«The Worlds Strongest Brothers».

– En annen som jeg synes lager mye pent er Kate Arizmendi, og ikke at jeg egentlig er så glad i så «pene» ting, men er nok litt farget av å være fangirl av denne fotografen. Hun er god på farger og tekstur synes jeg.

VEET - «Your Body hair, Your choice».

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg velger å sende stafettpinnen videre til den talentfulle fotografen og gode mennesket Kristoffer Grindheim. Han er en av de ekte folka, om du spør meg i alle fall.