Kudos fra Koot

Kreatør og partner i SMFB, André Koot, framsnakker unge kreatører og smarte jobber både fra inn- og utland.

60289 69067 original
«Half Time Stories» for Save the Children UK, av Thea Bjørndal Iversen og Anette Bellika Finnanger.
60298 71302 original
«Redd Juni» for Stiftelsen Organdonasjon/TV2 av Iver Schrøder og Mats Bergesen.

Kreatør og partner i SMFB, André Koot.

André Koot

er kreatør og partner i SMFB, der han har jobbet siden starten i 2004. Han er utdannet AD fra Westerdals.

– Takk til hedersmannen Geir Florhaug. Jeg vil først få gi kudos til praksisteamet vårt, Thea Bjørndal Iversen og Anette Bellika Finnanger, som har fått med en jobb i finalen i New York Festivals. Finalisten er «Half Time Stories» for Redd Barna i England, som også ble premiert på Gullblyanten og Gulltaggen.

– Du finner også flere fine norske finalister i New York Festivals studentkategori, eller organdonasjonskategorien om du vil, blant andre «Redd Juni» for Stiftelsen Organdonasjon/TV2 av Iver Schrøder og Mats Bergesen og «Organ Donation goes WOW» av Hannah Hagtvet Hjeltnes og Kari Sørby.

– En annen ganske fersk jobb jeg har sansen for er Grey Londons «LifePaint» for Volvo, en såre enkel idé som onlinefilmen, i casefilm-form, presenterer på en så fin måte at det slår an og skaper oppmerksomhet rundt den nye XC90’en, som planlagt.


– Jeg bet meg nylig merke i superbowl-filmen om vold i hjemmet fra NFL og NoMore.org. Den er smart og litt uhyggelig i all sin velgjorte enkelhet, og samtalen man hører stammer vel også fra virkeligheten. Nesten en slags radiospot på TV [og ikke så helt ulik denne radiospotten for Norsk Krisesenterforbund fra 2009, signert TRY – red.anm.].


– Har også lyst til å gi litt innavlet kudos til vårt søsterbyrå Forsman & Bodenfors som nok en gang fikk hele verdens oppmerksomhet med 805 millioner navn-stuntet i vinter. Det skader ikke å ha Zlatan på laget, men en slik jobb skal fortsatt kommes på og gjennomføres med glans for å oppnå effekten de gjorde.


– Han er en garvet kreatør, men vil runde av med å rette kudos mot illustratøren Geir Florhaug også, som blant annet kan oppleves i «Verdens morsomste prompebok».

Hvem vil du sendte stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg ønsker å gi stafettpinnen videre til min gamle venn Robert Radoli i Isobar, fordi han er en klok fyr.

«Redd Juni» for Stiftelsen Organdonasjon/TV2 av Iver Schrøder og Mats Bergesen.

«Half Time Stories» for Save the Children UK, av Thea Bjørndal Iversen og Anette Bellika Finnanger.