Å vri og vende på ting

Lars Holthe, som nylig vendte nesa hjem til Oslo og Anorak etter lang tid i utlendighet, holder i stafettpinnen denne uka.

59368 e006d original
Widerøe's «En sommer uten regn», av McCann.


Lars Holthe i Anorak. Foto: Privat.

Lars Holthe

er utdannet AD fra Westerdals. Han har jobbet 10 år i bransjen (Åkestam Holst, Mother London), og nå nylig ansatt i Anorak.

– Først. Tusen takk til Torkild Jarnholt i TRY/Apt for overrekkelsen av kudos-kjeppen ved svenskegrensa!

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Husker jeg ble skikkelig stolt og glad i Sthlm da jeg på KF leste om Widerøes «En sommer uten regn» av McCann. Et veldig godt stykke arbeid som helt klart fortjener en plass i KFs hall of fame. Henter ofte fram denne fra bakhodet som et eksempel på hvor enkel en stor idé kan være når jeg selv er i ferd med å komplisere til briefer. Noe som skjer ganske ofte.

Nevn et internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle lagd selv.

– Synes fortsatt Crispin Porter Boguskys skjulte kamera-kampanje «Coke vs. Coke Zero» der de tuller med advokater fra statene for å fortelle at Zero smaker identisk med klassisk Cola, er noe av det smarteste som er skapt noensinne.
– Når jeg først er i gang med skjult kamera-kampanjer, så kan jeg ikke unngå å ta frem denne gamle godbiten fra 2009. Det perfekte eksempelet på at du ikke alltid behøver forandre på produktet, men at det holder å vri det 45 grader for å få folk til se det på en helt ny måte.

«Diamond Shreddies» av Ogilvy&Mather Toronto:

– Husker jeg synes denne argentinske kampanjen var hysterisk moro da jeg så den under mitt første besøk på Cannes Lions-festivalen i 2007. Jeg hadde avsluttet mitt Get-abonnenement på dagen hvis Arnet Broadband hadde kommet til Norge, alt for å hjelpe Juan Manuel Fraga transplantere nok et hårstrå på hodet.


– Til slutt vil jeg nevne en idé som har inspirert meg nylig. Red Bulls bidrag til løpesporten der du istedenfor å jage en mållinje, har en mållinje som jager deg. Tar bilen deg igjen, er du ute av løpet. Et veldig bra eksempel på hvor kult det kan bli kan bli hvis du bare snur på ting.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Kjeppen går videre Brumunddals Alex Bogusky, Sigurd Solberg.

Widerøe's «En sommer uten regn», av McCann.