– Levende, sterk og solid

Grafisk designer Madeleine Skjelland Eriksen skryter blant annet av den nye DOGA-profilen i ukens utgave av Kudos.

85784 ff33e original

Madeleine Skjelland Eriksen. Foto: Alette Schei Rørvik.

Madeleine Skjelland Eriksen

jobber som grafisk designer i Bleed. Hun er utdannet ved Westerdals, og har tidligere jobbet i SDG.

– Takk til jentene i LidWiken for sommerens stafettpinne!

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Jeg liker arbeider som klarer å formidle enkle og tydelige budskap ved hjelp av få virkemidler, og da DOGAs nye visuelle identitet ble sluppet ble jeg umiddelbart fascinert av identitetens enkelhet og formidling av rom. Den dynamiske logoen er levende samtidig som den fremstår sterk og solid, noe jeg synes er veldig godt jobba.– Jeg ønsker også trekke fram filmene TRY og Animasjonsdepartementet har laget for Djuice. Disse har et fantastisk herlig uttrykk som man ofte kan kjenne seg igjen i. Det er beundringsverdig å klare å formidle så mye med mimikk, og favoritten må være Christmas Carols, denne får meg til å smile hver gang.


Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Det er mange prosjekter jeg gjerne skulle laget eller vært en del av, men for å trekke ut ett må det være The Selby. Dette er et prosjekt laget av fotograf, forfatter, illustratøren (m.m.) Todd Selby, hvor han gir et vakkert innblikk inn i menneskers mest private sfære. Jeg synes menneskenes originalitet, mangfold og rot er gøy å følge med på, og The Selby sin kombinasjon av fotografi og illustrasjon gjør at møtet med menneskene føles ekte. Dette er et prosjekt jeg gjerne skulle ha gjort selv.

I tillegg til å være forfatter, fotograf og illustratør, lager også Todd Selby reklamefilm. Her er en han gjorde for Lipton:


– Et annet prosjekt jeg ønsker å dra fram er Martin Parrs dokumentar «Teddy Gray’s Sweet Factory», som gir et upolert bilde av arbeidslivet til de ansatte hos godteriprodusenten Teddy Gray’s. Sjarmerende ekte mennesker og håndverk.


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg ønsker å sende pinnen videre til den flinke og fine fyren Marius Holtmon i Mission, som jeg studerte og jobbet med på Westerdals.