Til å spise opp

Ikke snakk dritt om fast-moving consumer goods i nærheten av Andrea Lütken og Agnes Hagen Frogner. «Mat er dødsviktig» mener Creuna-teamet som står bak ukens Kudos.

87214 74f77 original
Andrea Lutken (bak) og Agnes Frogner Hagen begynte som team hos Creuna i juni.


Agnes Hagen Frogner og Andrea Lütken gikk ut av Westerdals i våres, har vært i praksis hos ANTI og jobber nå som kreatører i Creuna.

– Takk så mye til praksis- og reklamemamma Sanda for Kudosen- det er stas å ikke måtte stjele den! Vi følger hennes eksempel og velger å samle arbeidene under ett tema: mat.

– For et par uker siden hørte Andrea noen bekjente prate smack om FMCG på fest. «Mitt verste mareritt er å lage reklame for kjeks, liksom». De var under den forestilling at reklame som ikke forsøker å redde verden automatisk er kjedelig eller meningsløs. Men mat er da dødsviktig? Vi spiser det opptil flere ganger hver dag, og det finnes tonnevis av eksempler på smarte, interessante jobber i denne kategorien. Her er noen få:


– Denne jobben har allerede fått mye ros, men fortjener litt ekstra kudos for å få folk til å se ferdig en preroll de vanligvis ville hoppet over, ved å dramatisere alle grunnene til å hoppe over den fysiske handleturen. Veldig meta. Veldig fint.

Nevn et inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

  • IKEA «Cook This Page» av Leo Burnett Toronto

– For alle som ikke kan, men gjerne vil, lage god og spennende mat.

– Det er gøy når de store kjedene tør å leke seg! Artig fra den eneste hurtigmat-kjeden som flammegriller burgerne sine.

– Ok, så man kan ikke spise dem, men se! Matkategorien tangerer med goodvertising. Studenter laget ispinner av forurenset vann for å øke oppmerksomhet rundt forurensningsproblemet i Taiwan.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi sender kudos videre til Fredrik Juul og Sebastian Rajendram hos JCP. Ikke bare fordi Agnes bor med han ene, men fordi de er smarte, snille gutter med gode jobber på hjertet.