Aparent med global kinolansering for a-ha-albumet «True North»

I november 2021 reiste Aparent, med regissør Stian Andersen i spissen, til Bodø for å produsere det som skulle bli en verdensomspennende kinolansering av det nye albumet til a-ha, «True North». Torsdag 15. september ble filmen lansert på 500 kinoer i totalt 30 land.

Framegrab01
Framegrab02
Framegrab03
Framegrab04
Framegrab05
Framegrab06
Framegrab07

Innspilling av «True North» ble lagt 90 km over polarsirkelen og er den første musikksamling fra a-ha siden «Cast in Steel» i 2015.

– «True North» er et brev fra a-ha, fra polarsirkelen, et dikt fra nord i Norge, sier Magne Furuholmen.

Den konseptuelle musikksamlingen kombinerer bandets visjoner med talentet til det Nord-Norske orkesteret Arctic Philharmonic, hvor det veves en fortelling som viser vår kollektive tilknytning til miljøet. I gjentagende vignetter følger den flerdimensjonale filmen denne narrative buen gjennom skuespillere som skildrer livet i nord, samt dokumenterer Magne, Morten og Paul som spiller inn musikk over to dager i Bodø.

Regissør Stian Andersen har jobbet tett med bandet i mange år, og sier dette om produksjonen:

– Det er ingen tvil om at a-ha er et krevende band å jobbe med og de velger sine kreative team på internasjonalt toppnivå. Dermed er det selvfølgelig kult å bli spurt om å regissere et så stort filmprosjekt. I så måte er det en fordel av at jeg har jobbet med bandet i mange år og kjenner Morten, Magne og Pål godt fra før. Jeg må gi props til a-ha som ga meg mer eller mindre full kreativ frihet til å følge min visjon og lage den filmen jeg hadde mest tro på.

BTS 159
41 A0927
41 A0940
41 A0975
41 A1129
Bts 10
BTS 36
BTS 50
BTS 57
BTS 62
BTS 72x

– Vi filmet ganske sent på året i Nord-Norge og lyset forsvant tidlig på dagen. Været er også til tider hardcore der oppe på den tiden av året så produksjonen var ikke uten utfordringer. Jeg må derfor takke hele det fantastiske crewet, skuespillere og alle på Aparent for at dette gikk på skinner.

– Det mest givende har vært muligheten til å vise filmen på kino i hele verden og se de fantastiske tilbakemeldingene vi har fått.

For de som ikke allerede har fått sett filmen på kino, vil den i løpet av kort tid følges av en digital release.

Se traileren her.
TN Cover Horizontal