Cannes Lions: – Fantastisk gøy og veldig traumatisk

Cannes-preik: Følg vår nedtelling til Cannes Lions 2013 der nære og fjerne kolleger tipper årets vinnere og mimrer om gamle triumfer. Denne gangen: Janne B. Lysø og Stian Johansen.

37868 92935 original

Try/Apt trenger ingen introduksjon. Her er byråkonstellasjonen representert ved de faste makkerne Janne B. Lysø og Stian Johansen, som begge har sittet i den prestisjetunge filmjuryen i Cannes (Brenda Lysø i 2008, Johansen i 2011), i tillegg til alle prisene festivalen har belønnet dem med opp igjennom årene.

KF: Hvilke norske jobber tror dere kan ha vinnersjanser?

– SMFBs jobber for Diesel, Geox og IKEA er hete poteter. Og det er jo alltid overraskelser, jobber som ikke har fått så mye som en fjær i hatten her hjemme viser seg å slå an i Cannes.

KF: Utenlandske favoritter?

– «Dove Beauty Sketches» er fantastisk. Og «Dumb ways to die», må nevnes, selv om det nærmest føles som å plagiere andres svar. Dodge Ram Trucks-filmen «Farmer» er film-favoritten.

KF: Hva er deres beste og verste Cannes-minne?

– Å juryere er både fantastisk gøy og veldig traumatisk. Inspirerende og utmattende. Egentlig kan man vel si det samme om hele Cannes-opplegget: Fantastisk gøy og veldig traumatisk. Inspirerende og utmattende.