Design Container til topps i Farmandprisens digitalkategori

Selskapene bak landets beste årsrapporter ble nylig kåret. Ruter og Pensjonstrygden for sjømenn fikk henholdsvis gull og sølv i kategori for Beste digitale årsrapport, og Design Container står bak begge. Bane NOR tok bronseplassen med en årsrapport laget av Spoon og Værsågod.

DC Farmandx
Fra venstre: Linn-Cecilie Linnemann (Design Container), Eirik Andersen (Ruter), Kaia Gulsvik (Design Container).

Ruter og Pensjonstrygden for sjømenn sammen med Design Container fikk topplasseringer og stakk av gårde med henholdsvis gull og sølv i Beste digitale årsrapport. I motsetning til de tradisjonelle årsrapportkonkurransene hvor «innhold betyr alt», er kategorien for Beste digitale årsrapport en konkurranse hvor også evnen til å utnytte nettets muligheter vektes tungt.

Gull til Ruter

Ruter har satset sterkt på utvikling og fornying av sin årsrapport, og heldigitaliserte sammen med Design Container sin årsrapport i 2018.

– Samarbeidet med byrået Design Container, og det tverrfaglige bidraget fra alle avdelinger og fagområder, har vært avgjørende i arbeidet med den digitale årsrapport, sier Eirik Andersen, leder for kommunikasjon i Ruter.

– Vi leverte vår første digitale årsrapport i fjor, det at vi ved andre forsøk har lært nok til å ta gull er vi stolte av. Vi har jobbet systematisk og målrettet, med vekt på å identifisere de tingene som fører til forbedringer og økt kvalitet. Nå er vi sikre på at den digitale plattformen fungerer, og at den vil gi oss gode muligheter til å synliggjøre hvordan Ruter bidrar til bærekraftig mobilitet i vår region fremover, fortsetter Andersen.

Rapporten lykkes etter juryens mening også godt med å formidle Ruters nye visjon; «bærekraftig bevegelsesfrihet».

– En av utfordringene med årsrapporter er innholdsmengden og konteksten som kanskje ikke alltid er interessant for den generelle leseren. Vår jobb er å gjøre det mer engasjerende og mer tilgjengelig for leserne ved for eksempel bruk av digitale virkemidler og interaktivitet, sier Kaia Gulsvik i Design Container. – I tillegg er årsrapporter tidskritiske, så tilrettelegging for en mer strømlinjeformet prosess for alle involverte er en nøkkelfaktor. Kollektivtransport i Oslo og Viken har gjennomgått en fantastisk utvikling. Hos Ruter er kunden alltid i fokus. Årsrapporten har vært et verktøy for å bygge kunnskap og forståelse for denne utviklingen.

Sølv til Pensjontrygden for Sjømenn

Årsrapporten til Pensjontrygden for sjømenn (PTS) har vært sentral i kommunikasjonsarbeidet mot både politikere og medlemmer

– Det er veldig gøy og vi er veldig stolte av resultatet, sier Catherine Nicolaissen i PTS.

– Vi har hele tiden ønsket en form på innholdet som gjør at det er av interesse og lett tilgjengelig for våre kunder og medlemmer, det skal vekke interesse! Vi har et kjempegodt samarbeid med Design Container som er både fleksible og løsningsorientert. Vi har god nytte av en kreativ og strategisk samarbeidspartner, som kan kommunikasjon. Vi har fått formidlet innholdet på en veldig god måte. Vi har hatt god nytte av Farmandprisens evaluering og jobbet systematisk med tilbakemeldingene vi har fått. Det er gøy å se at det blir lagt merke til.

– Det er utrolig motiverende å se at våre kunder prioriterer og forstår de digitale flatene, og at vårt team leverer de beste digitale løsningen i landet. Vi har arbeidet med investor kommunikasjon, rapportering og digitale løsninger gjennom mange år, og har en tett dialog med våre kunder. Dette viser at våre tette kundebånd, gjennomprøvde metoder og tverrfaglige kompetanse gir en høye verdi for våre kunder, sier byråleder Linn-Cecilie Linnemann.

Bane Nor tok tredjeplassen i kategorien for Beste digitale årsrapport, og det er Spoon og Værsågod som står bak.

Farmandprisen for beste årsrapport ble første gang delt ut i 1955, og har vært utdelt hvert år siden den gang.