Sølvsuper ruster opp VFX-avdelingen

Sølvsuper Filmproduksjon, en del av Skyskraper-huset, har signert eksklusiv avtale med VFX-selskapet Panoptiqm.

50866 d5e63 original

Selskapene har samarbeidet på flere prosjekter, sist på Skandiabankens «Flyttelasse»-film, hvor Panoptiqm skapte et Harrier Jet-jagerfly i Eidfjord. Panoptiqm leverer 2D- og 3D-animasjon og er kanskje mest kjent i Norge for reven i Ylvis’ musikkvideo «The Fox». Panoptiqm har hovedkontor i Warzawa og er ifølge Sølvsuper et VFX-miljø i kraftig vekst.

– Stadig fler prosjekter styres nå av VFX-prosessen, og å skyte live-action-film blir en konsekvens av hva som skal gjøres i postproduksjonen. At vi tilbyr VFX som eget produkt er naturlig for oss og noe vi i lang tid har søkt å ha sterkere eierskap til selv. Vi ønsket et eget miljø som har galaktisk servicenivå og som leverer fantastiske effekter, forteller Øystein Haare, produsent i Sølvsuper.

– Dette gir oss en unik mulighet til å skrive gode ideer og videreutvikle konsepter fra byråene, uten sperrer for hva som er mulig å gjennomføre. Aktørene kan passere gjennom tigerbur og tigrene kan bable i vei. Og det er en fantastisk plass å starte idéprosessen på. Og ikke minst: I tillegg til Panoptiqm gir det byråene tilgang til Panoptiqms nettverk av artister over hele verden. De følger godt med i hva som rører seg og de har kanongode alternativer for enhver stil man ønsker seg innen ulike animasjonssjangre, sier regissør i Sølvsuper, Andreas Frølich.

– Det har vært en lang prosess å finne det rette miljøet som best passer Sølvsupers kultur. Vi ønsket en gjeng som har marsjfart og som blir en dedikert utvidelse av Sølvsuper. De er en heftig gjeng, det går unna i svingene og de er det mest serviceinnstilte miljøet vi har møtt noensinne. Vi tok flyturen rundt i Europa for en aldri så liten hilserunde på ulike miljøer og ble overbevist, sier Lars Olav Seim, produsent i Sølvsuper.

Du kan også se showreelen hos Vimeo.