Tok andreplassen i YS Awards

Calle Bjørnqvist og Fanny Skaug kom nesten helt til topps i den uærbødig titulerte Young Shits Award, der fokuset er å få unge talenter ut i jobb.

94597 365da original
Fannys Skaug og Calle Bjørnqvist kom på andreplass i YS Awards.

Calle Bjørnqvist og Fanny Skaug, som begge er nylig uteksaminerte av henholdsvis Westerdals og Høyskolen Kristiania, har kommet på andreplass i den internasjonale reklamekonkurransen Young Shits Awards, som eksisterer for å skaffe nyutdannede kreatører jobb og kontakter. Andre- og tredjeplassen i konkurransen får personlige tilbakemeldinger på innleveringene sine, mens førsteplassen blir personlig anbefalt av dommeren til en stilling i byrået der vinnerne ønsker å jobbe.

Hver måned legger konkurransen ut en ny brief, som er levert av en ny kreatør fra et nytt byrå. I august handlet briefen om å hjelpe folk med å bli mindre redd for mørket.

Ville ufarliggjøre monstrene

– Oppdragsgiver for løsningen kunne vi definere selv. Vår løsning gikk ut på å lage bonusinnhold til skrekkfilmer på Netflix med morsomme «behind the scenes»-klipp og bloopers, forklarer Fanny og Calle.

– Ut i fra researchen vår fant vi ut at folk ikke nødvendigvis er så redde for mørket i seg selv, men de er redde for det de tror gjemmer seg der. Derfor ville vi ufarliggjøre monstrene i mørket med fryktens verste fiende: humor.

– Selvtillits-boost

Kreatøren som leverer briefen opptrer også som eneveldig jury i konkurransen.

– Vi venter fortsatt spent på tilbakemeldingen fra dommeren for å høre hva hun likte med ideen og hva som manglet for at ideen skulle gå helt til topps, forteller de to.

Men det å komme på andreplass var likevel særs stas.

– Å komme nesten til topps i Young Shits var veldig stort for oss. Ikke bare var det den første briefen vi har løst sammen som et team, det var også en bekreftelse på at vi jobber godt sammen og at vi kan måle oss med kreatører fra hele verden. Litt av en selvtillits-boost, kan du si!

Her er nettsiden hvor vinnerne ble annonsert, og her er arbeidet Calle Bjørnqvist og Fanny Skaug konkurrerte med.

Ifølge teamet er de fremdeles på utkikk etter fast jobb.