Fra Filmplaneten til MK Bergen

NRK-profil Mikal Olsen Lerøen har meldt overgang til reklamebyrået MK Bergen, hvor han begynner som konsulent.

21876 37008 original

Lerøen har lang fartstid fra ulike redaksjonelle miljøer, men er aller mest kjent fra tiden som filmekspert i NRK. Mange vil nok huske Mikal Olsen Lerøen som en ulastelig antrukket programleder i Filmplaneten, Filmfront, Kaliber og XL på NRK. Totalt har han jobbet i statskanalen i 13 år, og har også hatt den prestisjetunge oppgaven som norsk jurymedlem i filmfestivalen i Cannes. Den siste tiden har han hatt tilhold i BTV, hvor han har jobbet med programutvikling og programledelse. Nå tar han spranget over til reklamebransjen, hvor han skal jobbe som konsulent i byrået MK Bergen.


–– Reklamebransjen har jeg tenkt på lenge, og MK Bergens profil og fremtidsvisjoner passer meg svært bra. Det er faktisk veldig mange paralleller til hvordan en oppegående redaksjon arbeider og et reklamebyrå. Jeg er vant til å kommunisere mot definerte målgrupper. Dessuten har jeg alltid vært opptatt av at fokuset skal være på den som ser eller hører på programmet, ikke de som lager det eller gjestene.

En utfordrer til Oslo-byråene Ansettelsen av Lerøen er en av flere brikker som nå har ramlet på plass i daglig leder Svein Roger Selle og MK Bergens mål om å bli en seriøs utfordrer til de Oslo-baserte reklamebyråene.

–– Mikal har sin åpenbare styrke i film og radio, men er også utrolig godt oppdatert på nye medier og mulighetene disse gir. Mikal er rett og slett moderne kommunikatør, med en spesiell teft for hva som fungerer for ulike målgrupper. Mikal har kunnskaper som garantert vil komme både kunder, byrå og kollegaer til gode i tiden som kommer, tror Selle, som understreker sitt ønske om å ta opp kampen med Oslobyråene.

–– Vi opplever nå at Bergen og MK for alvor er på vei til å bli en seriøs utfordrer til Oslo-byråene i kampen om de største kundene. At vi nylig fikk kontoen til Hurtigruten er et synlig bevis på det.

Et attraktivt sted Han får støtte av rådgiver i Mediarekruttering, Trygve Lorentzen [tidligere redaktør av denne publikasjon - red.anm], som har vært delaktig i jakten på nye hoder til MK Bergen.

– Norsk reklamebransje er definitivt tjent med å ha et sterkt miljø på utsiden av hovedstaden, lik det Sverige har med Forsman & Bodenfors i Gøteborg. Og med MK Bergen opplever jeg for første gang at noen er villige til å gå de ekstra skrittene som skal til for å få til dette. Det gjør at MK Bergen også blir attraktive for flere av de flinkeste folkene der ute, sier Lorentzen

Mikal Olsen Lerøen er utdannet journalist fra Norges Journalisthøyskole, har studert ved Norges Handelshøyskole og har grunnfag innen media og massekommunikasjon fra Universitetet i Bergen.