«Trolljegeren»-Øvredal til 4 ½

Regissør og manusforfatter André Øvredal blir tilknyttet regi-stallen i 4 ½ Reklame. «Trolljegeren»-regissøren sier han er «supertent» på å jobbe med reklamefilm igjen etter en tids pause.

38594 d88c5 original
Benedicte Aubert Ringnes, Andre Øvredal og Turid Øversveen. Foto: 4 ½

– Jeg ønsker å lage spreke, varme, historiefortellende reklamefilmer med glimt i i øyet, og dermed var det ingen tvil om at 4 ½ var den perfekte samarbeidspartner, sier Øvredal.

– 4 1/2 er for meg et selskap som produserer godt fortalt reklamefilm med fokus på kreativitet fra idé til ferdig film, og jeg gleder meg vilt til å jobbe med Turid, Benedicte, Martin og resten av teamet fremover.

André Øvredal har regissert over 150 reklamefilmer i Norge og internasjonalt, med et spenn fra filmer som de kjente reklamefilmene for Grandiosa til filmer for Aeroflot i Russland. Ifølge Øvredals nye arbeidsgiver har reklamefilmene hans flere ganger blitt kåret til «Best likte film» i Dagens Næringslivs månedlige publikumsundersøkelse.

Øvredal står også bak en rekke kortfilmer, som eksempelvis «Brukerstøtte», som vant Publikumsprisen i Grimstad 2009 og flere internasjonale priser samme år.

– Hans humoristiske timing og presisjon kommer her tydelig frem, sier produsent Turid Øversveen i 4 ½.

En å holde øye med

Øvredals store gjennombrudd kom med spillefilmdebuten «Trolljegeren», som solgte 280.000 kinobilletter i Norge og hadde internasjonal premiere på Sundance-festivalen i 2011. På grunn av all oppmerksomheten rundt filmen seilte han også inn på Varietys renommerte liste over «10 directors to watch» samme år, og han er nå i utvikling med flere USA-baserte spillefilmer.

– Jeg opplever André som en dyktig og arbeidsom regissør som har skikkelig lyst til å jobbe med reklamefilm igjen. Jeg liker det visuelle uttrykket i de reklamefilmene han har regissert, og jeg håper at vi kan tilføre reklamefilmene vi skal gjøre sammen den snerten, humoren og ironien han viser i sine kort- og spillefilmer. Så skal vi krangle, le og bryne oss på hverandre slik vi gjør med våre andre regissører, sier Øversveen.

– Jeg er sikker på at dette blir et givende samarbeid, avslutter hun.