Som KF-medlem får du eksponering på Kreativt Forum og i vår byråguide, faglig inspirasjon og sosialt påfyll, i tillegg til praktisk informasjon om juridiske avtaler og bransjestandarder.
Myken Destilleri produserer whisky (og gin) på den lille øygruppa Myken i Helgelandskysten, 32 km fra fastlandet.
Myken hadde tidligere rundt 150 innbyggere, og fiskemottaket sto sentralt. Da fiskemotaket ble lagt ned, ble de fleste nødt til å flytte til fastlandet, og idag er det kun 9 fastboende der.
Destilleriet ble etablert i 2013 av en gjeng ildsjeler med hjerte for Myken. Alle hadde et ønske om å tilbringe mer tid der. De kjøpte opp det gamle fiskemottaket, og gjorde bygningen om til destilleri og kafé.
Myken Destilleri produserer verdens første arktiske whisky, og har allerede etablert et godt rykte blandt whisky-entusiaster.
Identiteten tar utgangspunkt i opplevelsen av å være på myken. Omgitt av himmel på alle kanter, og med sundet mellom de to største øyene (Sjurøya, og Jutøya, der fyret står). Lanseringen av identiteten har virket samlende og bidratt til å skape stolthet, samtidig som produktene står tydelig ut i markeded.