Restaurant Maaemo

Sendt inn av
Uniform
Kunde
Kolonihagen
BAKGRUNN OG MÅLSETTING FOR OPPDRAGET/ARBEIDET: Kolonihagen har tatt initiativet til å etablere en 100% økologisk gourmetrestaurant i Oslo. Per dags dato finnes det ingen restauranter i denne kategorien i Norge, mens byer som København, Stockholm og Helsingfors har fornyet matkulturen betraktelig gjennom økologiske matopplevelser. Restauranten har som mål å vekke oppmerksomhet, gjerne internasjonalt, og har en visjon om å være Norges viktigste matansikt utad. Maaemo skal fremme verdens beste økologiske råvarer med fokus på norsk kortreist økologisk mat. Restauranten drives av en norsk gründer, en dansk kokk og en finsk sommelier. KONSEPT/IDÉ/STRATEGI: Norsk natur og arkitektur er gjengitt i linjer, former, rytmer, bevegelse og taktilitet. En poetisk, nordisk modernisme danner utgangspunkt for bruken av naturgitte former, og uttrykket tilstreber en refleksjon av natur og lys.  Dette gir oppdagelser over tid, overraskelser ved hjelp av gjentatte rytmer, enhetlig fargebruk og detaljrikdom i det enkle. Logoen og fargepaletten er hentet fra ordet Maaemo, som betyr ”moder jord” (gammelfinsk). Jordens avhengighetsforhold til vann skaper fargepalletten. I navnets naturlige typografiske former oppstår det kanter, vinkler og rytmer som gir assosiasjoner til natur og fjell. Materialbruken skal avspeile ærlighet. Alle elementer i designet skal være funksjonelle så vel som estetiske.  Linjer på meny, informasjonsfolder og på de postale elementer, fungerer både som bretteanvisninger samtidig som de tilfører estetiske kvaliteter. Renheten og enkeltheten som preger arkitekturen har dannet grunnlaget for designernes arbeid med opplevelsen av restauranten: Fra valg av en dansk designklassiker som stol, veggutsmykning, interiør- og eksteriørdesign til belysning.

Bidragsytere

  • Torgeir Hjetland
    Grafisk Design
  • Ludvig Bruneau Rossow
    Grafisk Design
  • Pia Falk Lind
    Prosjektleder
  • Torgeir Hjetland
    Art Director
  • Ludvig Bruneau Rossow
    Art Director