Siden 1912

Sendt inn av
Aleksander Enghaug
Kunde
Vesteraalens AS
Vesteraalens er en av pionerene innen hermetisering av hvit fisk, og har blitt produsert på Sortland i Vesterålen siden 1912. Med 100 års historie, har Vesteraalens vært igjennom prøving og feiling, kamp mellom eiere, investorer og ansatte, branner, krig og opp og nedturer. Men de har hele tiden vært markedslederen på fiskeboller. Så godt som alle nordmenn med utviklet språk kjenner til og har spist fiskeboller fra den kjente grønne boksen. I forbindelse med dårlig økonomisk utvikling ble fabrikken og selskapene kjøpt av lokale interesser i 2009. I forbindelse med ”den siste kampen” om hermetikken ble det verken produsert, eller distribuert varer over en lengre periode i 2008/2009. Dette resulterte i at folk ikke fant varene i butikken og konkurrentene kunne fritt ta markedsandeler og diktere pris. I Vesteraalens fravær vil det også være fare for at andre preferanser ville dannes. Vi har da kommet opp med en annonseserie som minner det norske folk om at Vesteraalens fiskeboller fortsatt finnes, uten forandringer. Oppdrag. Hvordan relanser fiskebollene fra Vesteraalens for det Norske folk?

Bidragsytere

  • Anders Venås
    Art Director
  • Henrik Hansen
    Tekstforfatter
  • Asmund Hagen
    Tekstforfatter
  • Abiel Tesfai
    Konsulent
  • Camilla Victoria Szilagyi
    AD-assistent
  • Emilie Signora Løkken
    AD-assistent
  • Marit Eriksen
    Konsulent
  • Aleksander Enghaug
    Prosjektleder