1.mai-appeller fra felten for Norsk Folkehjelp

Under årets 1. mai-aksjon gir Norsk Folkehjelp ordet til lokale initiativtakere. Kampanjen er signert Anorak.

00 Norsk Folkehjelp Plakat

Når en krise eller krig inntreffer må sivilbefolkningen beskyttes, grunnleggende behov dekkes, viktig informasjon formidles og spres. Under krig og konflikt er lokale initiativtakere de viktigste aktørene, og de trenger støtte. Nettopp dette er tema under Norsk Folkehjelps 1.mai-aksjon.

For å spre budskapet om å stå sammen med folk i krig og kriser, har Norsk Folkehjelp fått med seg Anorak, som står bak kampanjens budskap, visuelle identitet og innhold.

– En av utfordringene vi ble enige om å jobbe med, var Norsk Folkehjelps behov for å tydeliggjøre og forklare hva de faktisk bidrar med. Det er vanskelig å få folk til å gi støtte når de ikke helt skjønner hva de faktisk støtter. Vi har derfor jobbet med å hente ut ekte historier fra ekte mennesker som enten jobber i eller med Norsk Folkehjelp, forteller rådgiver i Anorak, Silje Strømmen.

Visuelt har Anorak skapt et slående kampanjeuttrykk med tydelig avsenderidentitet, der dokumentasjon og øyeblikksbilder fra felt møter bold typografi, håndskrevne elementer og fargesterke kollasjer. Resultatet er en moderne og iøynefallende tolkning av en plakat- og paroleestetikk som ligger Norsk Folkehjelps hjerte nær.

– Det har vært veldig inspirerende å jobbe med de flinke folkene i Anorak. Etter å ha fått informasjon om tema, innhold og målsettinger, forsto de kjernen av Norsk Folkehjelp og leverte treffsikkert med en gang. Det har blitt en kampanje hele organisasjonen er stolt av, sier kommunikasjonsleder Kaja Haldorsen.

02 Norsk Folkehjelp Plakater
03 Norsk Folkehjelp Karusell
04 Norsk Folkehjelp Plakater
05 Norsk Folkehjelp Bilder

Rapporter fra felt

Sammen med en oppmerksomhetsskapende kampanjeidentitet og en tydelig kampanjesetning, består løsningen av en knippe appeller og kampanjemateriell til digitale og fysiske flater. Videoer og artikler er produsert av Anoraks in-house innholdsprodusenter.

– For å bygge forståelse for hva et bidrag til Norsk Folkehjelp faktisk bidrar til, bestemte vi oss for å gi talerstolen til lokale initiativtakere. Solidaritet er kjernen i Norsk Folkehjelp, og for oss ble arbeidet å vise hva ordet betyr i praksis, og hvorfor det er viktig i 2023. Dette gjorde vi ved å gi et innblikk i arbeidet til de lokale samarbeidspartnerne, forteller det kreative innholdsteamet.

Se de fire ulike appellene under.

Andre involverte

E

Ellen Schau

Norsk Folkehjelp

K

Kaja Haldorsen

Norsk Folkehjelp

H

Hilda Klaveness

Norsk Folkehjelp