40 filmer på 15 dager

Under Festspillene i Bergens storstilte 70-års jubileum har Sølvrev levert videoinnhold på heltid

Unnamed

I 2021 vant Sølvrev kontrakten som innebar å lage videoinnhold for Festspillene i Bergen både før, under og etter festivalen. Nå har produksjonsselskapet akkurat gjort seg ferdig med årets festival, hvor de har deltatt på rundt 30 konserter og arrangementer og til sammen levert i overkant av 40 filmer.

Festspillene i Bergen – Oppsummering

– Til sammen har vi vært tre stykker fra kontoret på denne jobben, hvor alle har vært selvgående fotografer og klippere. Det har blitt lange dager og kvelder, men vi kom oss vel i mål. Vanlige festivaler varer som oftest 3-4 dager, men Festspillene er over 15 dager, så det føles litt som et produksjons-marathon når man står midt oppi det. Men med god dialog og et godt samarbeid med kunden, har vi klart å navigere oss trygt i havn i år også, sier produsent William Glandberger om oppgaven.

Sølvrev har levert en lang rekke innhold med alt fra teasere i forkant av festivalen, til intervjuer, korte snutter og dagsfilmer som har blitt levert morgenen etter. I tillegg har det blitt produsert noen lengre filmer, som filmen om årets «Artist-in-residence», Kronos Quartet, hvor man har dokumentert deres tilstedeværelse på festivalen, og en aftermovie som oppsummerer årets festival.

– Festspillene er en festival med flere hundre arrangement fra tidlig på dag til seint på kveld i 15 dager. Vi bruker film og foto for å nå ut med Festspill-opplevelser til så mange som mulig før, underveis og etter. Da er det viktig med rask og god kommunikasjon med produksjonsselskapet slik at vi holder ønsket kvalitet og leveringstid på filmene. Samarbeidet med Sølvrev har gått veldig bra. Vi er svært fornøyd med filmene de har levert, og har hatt god og effektiv kommunikasjon underveis, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Bøyum hos Festspillene i Bergen.

Kronos Quartet

Tre favoritter

Selv om det har vært travle dager hos Sølvrev, er videografene godt fornøyd med årets festival. Og de har alle sine klare favoritter.

– Dansekompaniet eVenti Verticali sin forestilling Quadro var min favoritt. Det var mye mer spektakulært enn hva jeg hadde forventet, med akrobatikk over Torgalmenningen. Dette er en danseforestilling som vises på en flyvende luftscene som heises opp i en høy kran, og beveger seg ut over publikum. Hele Torgallmenningen stod med kink i nakken og måpte i 25 nydelige minutter, sier Glandberger.

Quadro

I tillegg til Glandberger har videofotografene Carl Martin Storøy og Olve Austefjord fått se og oppleve mye nytt og spennende under festivalen.

– Det har vært noen gøye og krevende dager. Til tross for at det er en festival med mye rolig og klassisk musikk, har festivalen et høyt tempo. For meg var konserten med Goran Bregovics «Wedding and Funeral Band» et klart høydepunkt. De kunne like godt ha fjernet alle stolene i Grieghallen, for det var ingen som satt. Full hallois. Jeg visste ikke hva jeg kom til, så jeg fikk meg en overraskelse. I tillegg vil jeg løfte frem Kronos Quartet på Akvariet i Bergen. Det er skikkelig gøy at Festspillene har vært så kreative med location. Et bra tilbud for familier med barn til å oppleve noe litt annerledes og nytt, sier Austefjord om sine favoritter fra produksjonen.

Goran Bregovic

Austefjord og Storøy var også til stede på åpningskonserten til Festspillene i Grieghallen og fikk filme med dronningen tilstede.

Taylor Mac sin forestilling med dronningen til stede var noe helt eget, men mitt største høydepunkt var konserten til Peaches, det var virkelig en uforventet og interessant opplevelse, avslutter Storøy.

Peaches

Involverte

S

Silje Sæterdal Bøyum

Ansvarlig hos Festspillene i Bergen