Fra 804 boktitler til én tekst

Hausmann har i anledning Mammutsalget laget en allsidig kampanje, blant annet en annonse som utelukkende består av alle 804 boktitlene på årets salg.

92570 d6776 original

Årets Mammutsalg er i gang, og reklamebyrået Hausmann har laget en allsidig kampanje som skal trekke ulike lesergrupper til bokhandelen. Blant løsningene er det laget en annonse som består utelukkende av alle de 804 boktitlene på årets Mammutsalg.

Hvis du har vanskeligheter med lese teksten i annonsen, kan du laste den ned her (pdf). Filmer og radiospotter følger under saken.

Mammutsalget er årets største boksalg, med over 800 titler i innenfor mange sjangre. Med andre ord, noe for alle. Hausmann har derfor tenkt på ulike lesergrupper når de har utviklet kampanjen. Blant annet er det produsert 11 filmer med forfattere i ulike sjangre som målrettes mot ulike lesergrupper, radiospotter som forteller om bredden av sjangre på salg, og en annonse i avisen Bokvennen litterær avis der teksten er skapt av de 804 titlene som er på årets Mammutsalg.

– Mammutsalget skal treffe flere målgrupper og denne annonsen skulle til et smalere og ganske lesevant publikum. Da var det viktig å lage noe litt annerledes, med et litterært uttrykk som leserne kjenner igjen fra avisen forøvrig, forteller prosjektleder Anne Jorunn Skogøy for Mammutsalget.

Poetisk prosa

– Det var en litt drøy ambisjon på denne annonsen, og det har vel vært den mest krevende annonsen vi har skrevet, forteller tekstforfatter Ida Fjeldbraaten i Hausmann som jobber i team med Art Director Tone Humblen.

– Eller, skrevet og skrevet. Annonsen består jo bare av titlene som vi har prøvd å sette i sammenheng i en svært stram form: Alle titlene skulle være med og ingen skulle gjentas. Vi ga oss lov til å leke med tegnsetting, men ikke i selve titlene, bare før eller etter tittelen for å skape lesbarhet, mening og flyt i teksten. Resultatet har blitt en tekst som kanskje best kan sjangerbeskrives som en slags poetisk prosa.

I tillegg står Hausmann for butikkmateriell, sosiale medier og digital annonsering i forbindelse med Mammutsalget.

«Barnebok»

92571-cca9b-original.mp3
Last ned

«Kokebok»

92572-cada7-original.mp3
Last ned

«Roman»

92573-6ffee-original.mp3
Last ned