Amnesty for kjærligheten

Å elske den du vil er en menneskerett, men når det gjelder rettighetene til LHBT- personer har vi fortsatt en lang vei å gå.

93836 de692 original

Det er 2019, allikevel blir mennesker over hele verden forfulgt, arrestert og torturert, bare fordi de elsker. Åtte land har dødsstraff for homofili, og i 68 land er det ulovlig. I enda flere land utsettes lesbiske, homofile, bifile og trans (LHBT)-personer for en omfattende diskriminering.

Amnesty jobber for menneskerettigheter over hele verden, og sentralt i dette arbeidet står beskyttelse og styrking av rettighetene til LHBT-personer, som forfølges på grunn av sin seksuelle orientering , kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.

– Å elske den du vil er en menneskerett, men når det gjelder rettighetene til LHBT- personer har vi fortsatt en lang vei å gå. Derfor ville vi bruke årets Pride-markering til å få frem kontrasten mellom nydelig kjærlighet og grusomme lover og holdninger, sier Camilla Kolverud i Amnesty.

Et forbudt møte

I kjernen av kampanjen har Anorak og Marius Holst/Fantefilm laget en film som forteller om et forbudt møte mellom to menn.

– Vi hadde lyst til å fortelle en historie som kunne la folk kjenne deg på følelsen av å være forelska uavhengig om du liker gutter, jenter eller begge deler. Og gjennom det minne folk på hvor hinsides det er at det finnes så mange mennesker som lever i frykt fordi de føler det de føler, sier kreativ leder Jens-Petter Aarhus i Anorak.

Mer om Amnestys LHBT-arbeid, og hvordan du kan engasjere deg her.

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2019 Ikke-kommersiell