Animert konfirmantfilm

Rekordmange norske ungdommer konfirmerer seg humanistisk. En ny animasjonsfilm for Human-Etisk Forbund skal bidra til at andelen vokser ytterligere i 2018.

Konfirmasjonssesongen er godt i gang med kurs over hele landet. I år deltar hele 10.500 konfirmanter i Humanistisk konfirmasjon. Det tilsvarer 17,4 prosent av norske 15-åringer, den høyeste andelen noensinne.

Kommunikasjonssjef Agnieszka J. Bryn i Human-Etisk Forbund er veldig fornøyd med den rekordstore påmeldingen. Hun mener det er viktigere enn noen gang at ungdommer lærer å tenke kritisk og selvstendig, stille spørsmål ved etablerte sannheter, og utfordre både seg selv og andre gjennom dialog og diskusjon.

– Oppklarer misforståelser

– Det er nettopp det vi formidler til konfirmantene i kursene våre. 3. mai åpner påmeldingen for neste års kurs. Derfor har Human-Etisk Forbund i samarbeid med TRY laget en animasjonsfilm som informerer om kurset og oppklarer misforståelser om Humanistisk konfirmasjon. Vi håper naturligvis også at filmen bidrar til at enda flere ungdommer velger vårt tilbud i 2018, sier Bryn.

Human-Etisk Forbund målretter den snaut halvannet minutt lange filmen på Facebook mot foreldre og ungdom i konfirmasjonsalder. Tre uker etter publisering er filmen blitt sett cirka 210.000 ganger.

– Det er spennende å kommunisere med nye virkemidler. Vi har samarbeidet tett med de ulike fagmiljøene i TRY. Så langt er vi svært fornøyde med visningstallene og hvordan den visuelle kommunikasjonen støttes av målrettet performance marketing, sier Bryn.