Antydningens kunst i ny boktrailer for Jernulven

To blodige ulvetenner, spor i snø, og glimt av et armbrøst. Det er de små detaljene fra et stort og mektig univers som får spille hovedrollen når Manus nå leverer sin første boktrailer for Gyldendal.

Jernulven snø from Grade D Nx HR 00 00 21 21 Still003

– Alle skaper sin egen film inni hodet sitt når de leser, så en hovedperson vil sannsynligvis se helt ulik ut fra en bokleser til en annen. Målet er å ikke legge for sterke føringer på hvilke bilder leserne skal se for seg, og samtidig avsløre nok til at man pirrer nysgjerrigheten. Det er en vanskelig, men utrolig spennende balansegang.

Det sier regissør Andreas Bastian Nordberg, som sammen med Siri Skaustein, Håkon Sollund, Line Jacobsen og Øistein Engelsen Fjæra sto bak konseptet som skal vekke oppmerksomhet rundt lanseringen av «Jernulven» av Siri Pettersen. Boken er den første i Vardaritrilogien, fra det som kanskje er Norges fremste fantasyforfatter.

– Vi har tatt utgangspunkt i coveret til boken, og laget et rikt bilde- og lydunivers som vi sammen med Gyldendal og forfatter Siri Pettersen mener gir bort akkurat nok til at man får lyst til å lese boken, og akkurat så lite at leseren selv kan begynne å fantasere seg inn i sitt eget univers.

Sterk faglighet i produksjonen

Sammen med filmfotograf Marius Aaserud har Manus’ regissør, Andreas Bastian Nordberg, laget tre visuelt vakre og spennende småfilmer. Med små gjenstander fra boken, og lys- og lydeffekter av det mystiske slaget har de skapt en følelse som er boken verdig. Aaserud har jobbet på flere Manus-produksjoner siden oppstarten, og er en fagmann til fingerspissene, sier regissør Nordberg.

– Marius skal ha mye av æren for det fantastiske resultatet. I tillegg skal vår huskomponist Håkon Sollund ha honnør for å ha skapt et score som få i Norge ville gjort bedre. Han er et stort talent, og vi er utrolig heldige som har tilgang til en slik ressurs i byrået.

I en periode hvor alle landets rekvisitører var opptatt, måtte Manus være kreative i søken etter den riktige personen til oppdraget. Set designer Maria Telle Brendmoe studerer ved Kunsthøyskolen, og hennes øye for detaljer var essensielt for at filmene skulle bli så autentiske som de ble.

De tre filmene som følger boklanseringen skal brukes i Gyldendals egne kanaler, og musikken vil benyttes under eventer knyttet til trilogien.

Andre involverte

M

Maria Telle Brendmoe

Set designer

D

Didrik Bråthen

Colorist

L

Luna Westbye

Prod.ass