Arvetesten

Ny tjeneste fra Good Morning og UNICEF der du kan finne ut hvem som arver deg og hvordan det fordeles.

89693 b19dd original

Mange nordmenn ønsker å gi en gave til en hjertesak når de en gang går bort. Det er fint med kampanjer som setter fokus på dette, men det hjelper lite om folk ikke vet hvor mye av egne midler de faktisk står fritt til å fordele, og at de faktisk må skrive et testament for at dette skal skje.

For å sette fokus på dette har UNICEF sammen med Good Morning utviklet en enkel tjeneste på nett som heter Arvetesten.

Bare én av 10 skriver testament

Her kan hvem som helst gå inn og få et bilde på hvor mye hver og en arving har krav på ifølge arveloven, og hvor stor del man fritt kan disponere som man vil.

– Bare én av 10 nordmenn har skrevet testament. Det betyr at folk flest regner med pengene deres fordeles rettferdig etter arveloven. Men dersom ønsker å gi noen av pengene dine til andre enn barna, eller for den saks skyld ønsker at noen skal få mer enn andre, så må du altså skrive et testament, sier arvansvarlig Jon Wang i UNICEF.

– Vi håper naturligvis at denne testen vil gjøre flere oppmerksom på at de har muligheten til å gi en testamentarisk gave til oss, men folk forplikter seg på ingen måte til å gi noe ved å ta testen.

To uker etter lansering hadde over 8000 mennesker gjennomført hele testen.

– Det er det beste beviset vi kan få for at vi har at vi har klart å gjøre noe veldig komplisert, veldig enkelt, sier kreativ Leder Petter Gulli i Good Morning.

Sjekk din arv på arvestesten.no.

Involverte byråer

ULULN Hv 400x400

Good Morning Naug