Både Og bak internasjonal SoMe-kampanje for Satyricon & Munch

Tidligere i år signerte Både Og en fire års avtale med Munch, og ble med det museets faste film- og lydproduksjonshus. Det første resultatet av samarbeidet er en serie filmer for den nye utstillingen der black metal-bandet Satyricon har spesialkomponert et musikkverk til utvalgte arbeider fra kunstneren.

03 skjermdump

Det norske bandet Satyricon ble dannet i 1991 og er i dag et av verdens mest kjente band i black metal-sjangeren. I en av MUNCHs mest spektakulære saler kan du nå oppleve bandet i møte med Norges mest kjente kunstner, Edvard Munch. Regissør Andres Heger-Bratterud i Både Og fikk med seg Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven og kurator Trine Nielsen foran kamera for å høre mer om hvordan prosjektet kom i stand. Filmene skal kommuniseres til både det norske og det internasjonale markedet, fortrinnsvis gjennom SoMe.

Utfordrende produksjon

– Jeg er ikke i utgangspunktet noen black metal-fan, men prosjektet trigget meg umiddelbart, sier regissør Andres Heger-Bratterud.

– Kombinasjonen av Satyricon og Munch er kanskje overraskende, men føles også veldig naturlig. Det var veldig kult å få et innblikk i prosessen bak utstillingen på museet, samtidig som det også har vært en utfordrende produksjon. For eksempel var det strenge krav til lyssetting og bruk av røyk og andre effekter rundt kunstverkene. Jeg føler likevel vi har lykkes med vårt mål om å forene uttrykket til både bandet og verkene som er valgt ut, avslutter han.

«Når du kommer inn i dette rommet, er det mitt håp at helheten i musikken, til Munchs verk, og rommet i seg selv, vil utløse en følelsesmessig reaksjon.»

Sigurd Wongraven, Satyricon

Slik skriver museet om utstillingen på egne hjemmesider:

«Et spesialkomponert musikkverk av Satyricon kobles sammen med et utvalg malerier og grafiske arbeider av Munch. Resultatet er en monumental og samtidig intim opplevelse, som griper fatt i sansene i det øyeblikket du trer inn i salen. Verksutvalget spiller på eksistensielle temaer, i tillegg til rytme og bølger, egenskaper vi kjenner igjen fra musikkens verden. Møtet mellom Munchs ekspressive motiver og Satyricons basstunge musikk skaper et rom for ettertanke og refleksjon som har plass til flere enn black metal-entusiaster. I likhet med Munch har Satyricon en utforskende og åpen praksis i stadig utvikling. Musikken i utstillingen bærer riktignok bandets umiskjennelige signatur, men formatet, lengden og uttrykket skiller seg fra alt de har skapt tidligere.»

Fullversjon.

26 ulike formater

Filmen som Både Og har produsert er tatt ut i 26 ulike formater optimalisert for uttak i ulike kanaler. Leveransen spenner fra 5, 15 og 30 sekunders uttak for alle SoMe-kanaler via kinofilm på 30 sekunder til en langversjon på 2 minutter. I tillegg er det gjort versjonering for in-house spesialskjermer.

Utstillingen SATYRICON & MUNCH er åpen for publikum frem til 28. august i år.

Involverte byråer

Både Og logo
Både Og
A

Andres Heger-Bratterud

Regissør

T

Tor Eigil Scheide

DoP

D

Didrik Braathen

Grade