Biler som synger opera? Du hørte riktig!

For å vise effekten av sin premium bensin, samlet Circle K tjuefem biler og en operastjerne.

87181 6ba85 original

For å vise effekten av sin premium bensin, samlet Circle K tjuefem biler og en operastjerne.

– Dette er drivstoff som renser motoren, noe som gir mer kraft og akselerasjon. En ren motor blir ikke bare mer kraftfull; den høres også bedre ut. Dette ga oss en idé, forklarer Dace Lodzina, Senior Manager Fuel Marketing for Cirkle K.

Ideén var å lage en motoropera, ved å bruke biler som instrumenter og framføre et storslått musikalsk verk.

– Finnes det noe mektigere enn opera? Og Richard Wagners Valkyrien var et perfekt valg fordi det er et så utrolig kraftfullt verk. Men, motoropera er ikke bare en metafor for kraft, milesPLUS gir også bedre motorlyd.

Operasangeren ble håndplukket til prosjektet.

Janufa Gleich er en av få sopraner som har vokale evner til å gjøre dette stykket. Hun synger de øvre sopranpartiene for å akkopagnere bassen til bilmotorene.

Circle K har også fått bileksperter med på laget. Rallykjører Mads Østberg og bilentusiast og blogger Jon Olsson, er også en del av prosjektet.

Men, de største stjernene er jo selvfølgelig bilene. Og ikke hvilke som helst biler. De tjuefem bilene ble håndplukket på grunn av sin unike motorlyd.

Operaen ble spilt inn i en nedlagt Sovjetisk konserthall i Litauen i sommer, og kampanjen ruller nå over Europeiske skjermer og smarttelefoner.