Bli med og ta kreften '16

Ny film fra Ernö og Kreftforeningen i forbindelse med det årlige tiltaket Krafttak mot kreft.

70948 e54a4 original

Årets Krafttak mot kreft starter onsdag 24. februar. I løpet av de neste ukene vil over 20.000 bøssebærere samle inn penger til kreftforskning og tilbud rettet mot de som i dag lever med en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Vi vil gi de som i dag ikke kan bli friske av kreft, flest mulig gode år, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

Kreftforskningen har kommet langt og i dag overlever to av tre som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende. Bildet av kreft tegnes ofte i svart og hvitt: Enten blir du frisk, eller så dør du ganske raskt.

Å leve med uhelbredelig kreft

Kreftforeningen ønsker gjennom årets Krafttak mot kreft nå å løfte frem den gruppen som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år. Vi ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte frem tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

– Når du har uhelbredelig kreft går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel generalsekretær i Kreftforeningen.

Kreftforskning koster penger, og hvert enkelt bidrag er derfor av stor betydning for kampen mot kreft. Her kan vi alle være med å gjøre en forskjell, for oss selv og våre nærmeste.

Ernö har for andre året på rad utviklet kampanjen i samarbeid med Kreftforeningen. Marius Holst i Fantefilm står for regi, som for den Gullfiskvinnende filmen i fjor. Verdens Sterkeste Mann har produsert radiospottene. I arbeidet med kampanjen har mange stilt opp for denne viktige saken, en stor takk går derfor til alle som har bidratt.

P.S.: Bøssebærerne rekker ikke å besøke alle. Hvis du ikke får besøk, kan du sende gave til 2277 og gi 200 kroner, eller gi ditt bidrag på kreftforeningen.no.

Opptaksstab: Binne Thoresen, Vilde Ingskog, Andrei Carton, Philip Borgli, Joachim Norsted, Nicholas Messel, Stig Tvenge, Johannes Selvaag, Henrik Formoe, Anders Eide, Ad Stoop, Ingar Pedersen, Astrid Maria Sætren, Øyvind Møgster, Nina Caroline Omtvedt, Marcus Sætre, Lottie Smith, Iosu Vakerizzo, Dario Fariello, Ellen Ystehede, June Myrèn og Hilde Lavik.


7684 KMK Spot 1 v2 (29 sek).mp3

70981-da2e3-original.mp3
Last ned

7684 KMK Spot 2 v3 (34 sek).mp3

70984-72119-original.mp3
Last ned