Bønder i by'n

Etter en omfattende byråkonkurranse har Felleskjøpet Agri valgt å kjøre traktorene sine til sentrum og Try reklamebyrå. Første reklamefilm er nå klar til lansering.

15312 1836d original

Målet med filmen er å vise frem kompetansen som bøndene har og at folk som bor i mer urbane strøk kan dra nytte av dette. Det er bare å ta en tur til Felleskjøpet, så kan du bruke det samme utstyret som ekspertene, sier konsulent i Try, Lars Mitlid.

Filmen blir også fulgt opp av mer taktiske filmer som promoterer spesifikke tilbud.

Et veldig morsomt prosjekt. Folk har et positivt forhold til Felleskjøpet, men Felleskjøpet har nok også fremstått som litt traust for noen. Denne filmen er forhåpentligvis alt annet enn traust, sier det kreative teamet i Try, Karin Lund og Øystein Halvorsen.

Buldringen fra 70 traktorer. Det var et stort og krevende opptak som ble gjort utenfor Skedsmo i fjor høst med mange traktorer, mye tungt utstyr og en formidabel innsats fra lokale bønder.

Det å rope «Vær så god!» og kjenne buldringen av 70 traktorer på vei over åskammen mot deg var en utrolig kul følelse. Men kanskje ikke like moro for innspillingsleder som måtte få alle tilbake til start for neste tagning, sier regissør Roar Uthaug.

Dette var det siste Uthaug gjorde før han gikk i gang med innspillingen til sin kommende spillefilm «Flukt».

44.000 bønder. Mange av Felleskjøpets bønder er selv med i filmen.

Den interne effekten er også viktig. Felleskjøpet er eid av 44.000 bønder, og det er klart det er viktig at de liker og blir stolte av filmen. Tilbakemeldingen så langt er veldig bra, sier Henrik Thoresen, direktør Handel i Felleskjøpet Agri.

Filmen starter på de kommersielle tv-kanalene på mandag.

Team fra Try:
AD: Karin Lund, Bård Rostrup Gabrielsen
Tekst: Øystein Halvorsen, Sindre Rosness
Prosjektleder: Marte Heierstedt
Konsulent: Lars Mitlid

Fantefilm:
Regissør: Roar Uthaug
Produsent: Hugo Føsker
Prod. leder: Audun Lynghom Wittenberg
Foto: Anders Flatland

Felleskjøpet Agri:
Markedssjef: Trond Østby
Direktør Handel: Henrik Thoresen
Rådgiver: Steve St. Peter

Etterarbeid: Hocus Focus
Musikk: Magnus Beite