Braksuksess for #Signaturkolleksjonen

Mange kjente profiler har engasjert seg og donert plagg til #Signaturkolleksjonen, som støtter kvinners kamp for trygg og lovlig abort i Argentina.

93640 7616f original
93641 fdc9e original
Maria Mena har donert plagg til #Signaturkolleksjonen hentet fra egen garderobe.

Med plagg hentet fra egne garderober har Maria Mena, Pia Tjelta, Julie Bergan, Jenny Skavlan og flere av landets best kledde, lansert en unik kleskolleksjon sammen med Tise og Amnesty International.

#Signaturkolleksjonen støtter kvinners kamp for trygg og lovlig abort i Argentina, hvor jenter helt ned i 10-årsalderen blir tvunget til å bære frem barn etter å ha blitt voldtatt. Så langt er det samlet inn over 60.000 signaturer som skal sendes til argentinske politikere.

Bruker kleshengere som symbol

Kleshengeren har blitt et symbol på abortkampen i Argentina, noe #Signaturkolleksjonen også retter søkelyset mot.

– Argentina har en av verdens strengeste abortlover. Men strenge abortlover fører ikke til færre aborter, det fører til flere ulovlige og farlige aborter. Vi mener at kleshengere aldri skal brukes til noe annet enn å henge opp klær, derfor har vi fylt tomme kleshengere med plagg for å samle inn signaturer til en utrolig viktig sak, sier Camilla Kolverud, som er fundraising- and marketing manager i Amnesty International Norge

Idé, konsept og kommunikasjon er utviklet av Anorak. This Is PR har jobbet med mobilisering inn mot presse- og motebransje, mens selve kolleksjonen er lansert i gjenbruksappen Tise.

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2019 Ikke-kommersiell