Bry deg!

Bakgrunn og målsetting for oppdraget: Vinner av KLIKK!, INMAs årlige interaktive reklamekonkurranse for ideele organisasjoner

699 300b4 original
1159 3ec2a original
1256 4ab9b original
1712 764f6 original
2124 575b7 original
2210 df0f7 original
2727 20875 original
2821 eca62 original
3658 c446d original
3756 2a537 original

Bakgrunn og målsetting for oppdraget:

Vinner av KLIKK!, INMAs årlige interaktive reklamekonkurranse for ideele organisasjoner.

Konseptets mål var å hjelpe personer som er blitt utsatt for nettsensur av sine myndigheter ved hjelp av en underskriftskampanje. Resultatet ble en annonsekampanje,
med fokus på bannerflaten, som tok i bruk de samme virkemidlene som Amnesty selv bruker når de jobber for økt oppslutning rundt menneskerettigheter. Via personlig, saklig, kontinuerlig og kanskje litt annerledes masing skulle nordmenn over tid overbevises til å gi sin signatur, og dermed gi økt oppmerksomhet til undertrykte personer som trenger hjelp.

Konsept ide til grunn for arbeidet:

Ideen tar utgangspunkt i enkeltskjebner, den søker å skape personlige relasjoner i stedet for å snakke i store ord og generelle termer. Tanken bak idéen var at det Amnesty International driver med er viktig. Faktisk så viktig at vi kan mase litt på Ola og Kari Nordmann for å få dem til å gjøre noe aktivt. Kampanjen er inspirert av hvordan Amnesty jobber. Ved hjelp av fakta fortelles de som ser annonsene at noe er galt og at de som enkeltpersoner lett kan gjøre noe med det .

Jobben ser kanskje enkel ut fra utsiden, men vi måtte lage et eget trackingsystem til konseptet som gjorde at annonsene fulgte deg som bruker uansett hvor du var. Og ved å fortelle deg hvor mange ganger de undertrykte hadde bedt deg om hjelp, håpet vi at flest mulig til slutt ville gi sin støtte.

Involverte byråer

Jimmy Royal