Byen møter naturen i den visuelle identiteten til Oslo-områdets neste boligperle

Om tid er den mest kostbare ressursen vi har, blir nærhet til det man fyller livet sitt med uvurderlig. Denne logikken ble det drivende kreative konseptet i Bleeds arbeid med den visuelle merkevaren til Poulssons Kvarter – et boligområde utenom det vanlige.

Mellom sjøen og sentrum, like ved Fornebuporten, finner du snart Poulssons Kvarter – et nabolag for de som ønsker et urbant liv nær naturen og fjorden. Bak utviklingen av boligområdet står Fredensborg Bolig.

– Poulssons Kvarter er ikke helt som andre nabolag. Med sin unike plassering, i krysningen mellom by og natur, sjø og land, næringsliv og fritid, ligger boligområdet mer eller mindre nært hva enn man ønsker å fylle livet sitt med, sier Henning Strand, salgs- og markedsdirektør i Fredensborg Bolig. 


For å fange dette, og kommunisere det ut til framtidige beboere, trengte Poulssons Kvarter naturligvis en distinkt visuell merkevare. Og æren av å skape den gikk til Bleed, som fikk puste liv til området gjennom illustrasjoner, foto og visuell identitet.

– Vi har samarbeidet godt med Bleed før på en rekke boligprosjekter, så byråvalget falt ganske naturlig på de. Etter en effektiv men grundig prosess fikk Poulssons Kvarter en sterk visuell merkevare, som fanger boligområdets egenart og som effektivt visualiserer hvordan kvartalet har nærhet til livet, avslutter Strand.

Poulssons Kvarter 04x

Lucie Moriceau, identitetsdesigner i Bleed, sier det var tanken om et nabolag som kunne huse alle livsstiler og som hadde «nærhet til livet» som til slutt skulle forme den visuelle identiteten og vise seg i illustrasjonene.

– Når vi så for oss Poulssons Kvarter så vi et dynamisk og levende nabolag, der folk i alle slags livssituasjoner og med alle slags livsstiler var samlet på én plass, en plass mellom sjøen og sentrum. Oppgaven vår var å fange denne hybride tilværelsen i identiteten for å gi folk et glimt av hvordan et liv i Poulssons Kvarter kan se ut, forklarer Moriceau.

Poulssons Kvarter 06x
Poulssons Kvarter 07x
Poulssons Kvarter 08x

Involverte byråer

90284 22fa4 original
Bleed
I

Ingunn Garthus

Senior prosjektleder

L

Lucie Moriceau

Designer

M

Matylda Awdziejczyk

Foto