Bygde film om OBOS’ historie

OBOS' historie fortalt gjennom det OBOS kan best: Bygge boliger.

OBOS er en viktig del av Oslo’s nyere byhistorie og har spilt en hovedrolle i byutviklingen i nesten 90 år. Siden starten i 1929 har OBOS formet hvordan vi bor og lever i Oslo, og etterhvert i andre byer. OBOS’ historie er rikholdig og kompleks, men de ville fortelle historien til ansatte og samarbeidspartnere på en lettfattelig måte. Vi valgte å fortelle historien gjennom det OBOS kan best: Bygge boliger.

– Ansatte i OBOS skal ha kunnskap også om vår historie. Selv om organisasjonen har vært gjennom store endringer i sin snart 90-årige historie, er det noen grunnprinsipper som står fast. Da var ideen om å illustrere historien ved å benytte en modell av en OBOS-blokk med leiligheter fra disse 90 årene god. Og resultatet har blitt svært bra og tilbakemeldingene fra de ansatte er svært positive, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Babuskja sto for filmproduksjonen og modellmaker Jan Rune Blom bygget, i samarbeid med OBOS’ arkitekter og historikere, en OBOS boligblokk i miniatyr der hvert rom representerte en tidsepoke. Turen gjennom blokka ble en reise gjennom OBOS’ historie. Rommene var fylt med arkivklipp og intervjuer, og tidsriktige interiører og 3D-printede menneskefigurer. OBOS historien satt rett og slett i veggene.

OBOS-blokka fra filminnspillingen vil bli utstilt i OBOS´ nye lokaler.

Her kan du se den nesten ni minutter lange originalfilmen.