Bytt børste

Jordan med ny kampanje som forteller at millioner av bakterier trives godt i din brukte tannbørste.

46963 1e87f original

I snitt bytter nordmenn tannbørste kun 2,6 ganger i året, tannlegen anbefaler minimum fire ganger årlig. En utfordring er at folk flest tror at de bytter tannbørste oftere enn de faktisk gjør.

– Det å endre folks vaner er i seg selv en krevende oppgave. Enda tyngre er det når målgruppen mangler litt selvinnsikt og tror de er flinkere til å bytte enn de faktisk er, sier marketingsjef Cecilie Rogde hos Lilleborg.

Når busten på tannbørsten står til alle kanter så vet de fleste at tiden er inne for å bytte. Utfordringen er når tannbørsten tilsynelatende ser bra ut, slik de ofte kan gjøre etter tre måneders bruk. Hvordan skal vi via kommunikasjonen overbevise målgruppen om at tannbørsten er klar for utskifting, og hvordan fortelle at det kan være gjemt millioner av bakterier i en brukt tannbørste?

– Filmen er den første jobben TRY/Apt har gjort for Jordan tannbørster, og målet er selvfølgelig å riste akkurat passe i målgruppen slik at den enkelte stiller seg det betimelige spørsmålet «når byttet jeg egentlig tannbørste sist?», sier Lars Mitlid, konsulent i Try/Apt.