Chess: Ta en pause fra mobilen

– Ta mobilpause når du er sammen med andre, oppfordrer Chess-sjef Arve Andreassen.

49724 44885 original

– Noen vil kalle det dristig, men for Chess er det nødvendig å sette fokus på en trend alle ser, nemlig at vi er blitt et samfunn som er mer opptatt av å være skjermfjern enn å være tilstede med de som betyr noe, slik som venner og familie, sier Chess-sjef Arve Andreassen.


– Vi vil jo naturligvis at folk skal bruke mobiltelefonen og alle de muligheter den gir. Men hvem har ikke merket seg den passive adferden hos utrolig mange mobilbrukere når de er sammen med andre mennesker? Det finnes ikke en eneste arena hvor det er pusterom til bare å være tilstede med andre uten at mobilen trekkes opp av lommen. Vår klare oppfordring er at alle bør være mer sosiale, sier Andreassen.

Rådgiver i MK Norway, Einar Rustad Nilssen, sier prosjektet har vært spennende for byrået.

– Vi er naturligvis takknemlige for å få jobbe med en kunde som er modige nok til å løfte blikket og ta et standpunkt. Konseptet «Logg av mobilen for å logge på livet» er bygget på en innsikt som de fleste vil kjenne seg igjen i, nemlig at den digitale hverdagen gjør oss mer asosiale. Folk vil hevde at det er et dristig budskap fra en mobiloperatør, men Chess mener det er et viktig å bevisstgjøre folk om mobilbruk i sosiale settinger. Foreløpige tester viser at dette er noe som virkelig resonnerer hos folk flest og budskapet blir positivt mottatt, sier Rustad Nilssen.