DAGNY dagdrømmer om håpefull kjærlighet i ny musikkvideo

Sølvrev ute med ny musikkvideo for Dagny, satt i et romcom inspirert dukkehus-univers.

Screenshot 2024 06 07 at 11 21 56

Fire år etter debutalbumet «Strangers / Lovers» er Dagny igjen aktuell med et album, denne gangen som én av tre konseptuelle mini-album. I albumet «ELLE» dykker hun ned i og dyrker den håpefulle romantiker siden av seg selv. En karakter som drømmer seg bort i romantiske komedier og lengselen etter at drømmeprinsen skal dukke opp ut av det blå! 


Da Sølvrev, med regissør Sigurd Fossen og kreativ produsent Christer Dyngeland i spissen, ble kontaktet for å skape et visuelt film-univers til prosjektet gjennom musikkvideo til låten «Hate Being Alone», var det nettopp dette de ønsket å fange.


Proppfull av rom-com referanser

Videoen er tungt inspirert av klassiske romantiske filmer, noe som både var en fryd og en utfordring i planleggings-fasen av videoen.

– Det er ikke hver dag man blir bedt om å lage et «dukkehus-aktig» filmsett, som også skal inneholde en full-skala ridder, og et referansebibliotek fra titalls ulike filmer og samle dette i ett helhetlig univers som skal føles som artistens egen verden, forklarer kreativ produsent Christer Dyngeland, som også stod for set-designet i videoen. – Men når man lykkes, så blir det et rikt univers som fansen kan dykke ned i og la seg begeistre av, forteller han engasjert.

Regissør Sigurd Fossen utdyper:

– Vi har hatt det utrolig gøy med å dykke ned i de klassiske rom-com filmene, og binde sammen utallige absurde, artige og fargerike referanser til et helhetlig musikkvideo-konsept. Her finner man alt fra små subtile hint jeg er sikker på at kjernefansen vil oppdage, til de store åpenbare referansene vi alle kan kjenne igjen.

Det var likevel viktig for meg at vi ikke opplever Dagny som en skuespiller som etterligner en film- scene, men at vi oppriktig tror på hennes karakter og motivasjon for å gjenskape disse settingene. Det føler vi i aller høyeste grad vi har lykkes med i denne videoen, forklarer regissør Sigurd Fossen.

– Det å kunne source fra et så rikt og mangfoldig referanse-bibliotek var også enormt morsomt, og noe av den lekenheten håper jeg også skinner igjennom i den ferdige filmen, fortsetter Fossen.

Dagny - Hate Being Alone

En overdrevet versjon av seg selv

ELLE er tittelen på den første delen av mini-album trilogien, og inneholder åtte låter.

– Det har vært et svært gøy samarbeid med Sølvrev på Dagny sitt album ELLE. Christer og Sigurd forsto tidlig konseptet og artisten sine visjoner, og resultatet av dette kommer tydelig frem i musikkvideoen. Vi gleder oss veldig til å vise verden konseptet, albumet og ikke minst musikkvideoen. Hør på ELLE, 8 knallsterke låter!, forteller Marius Skullerud fra Universal music.

– Vi er store fans av Dagny, og synes det var veldig gøy å jobbe så tett med både henne og teamet på dette prosjektet. For oss er det viktig å dyrke fram artistens egne personlighet, og bygge et visuelt univers rundt dette, legger regissør Fossen til.

DSC04499
All BTS-foto: Håkon Grønn Paulsen
DSC04523
DSC04678
DSC04786
DSC04834

Involverte

B

Bengt Simonsen

Gaffer

B

Bjørnar Audenby

Best boy

M

Mikal Hægeland

Prod.ass