Dansk selvironi fra Hatting

Det er deilig å være norsk når bakervarene kommer fra Danmark.

89804 c5024 original
89805 95a05 original
89806 cc5e9 original
89807 7ec45 original

Ikke alle vet at Hatting er dansk og har laget bakervarer helt siden 1947. Enda færre vet at Hatting faktisk er en by i Danmark hvor det opprinnelige «Hatting Bageri» lå. Det var utgangspunktet for at Try har lekt seg med danske stereotyper i den største satsingen noen gang fra Lantmännen Unibake Norway, som markedsfører Hatting i Norge.


– Nordmenn har vokst opp med disse rundstykkene i frysedisken, men ikke alle har fått helt med seg at det er Hatting de har plukket med seg hjem fra butikken. Nå som konkurransen hardner til, var det viktig å minne forbrukerne på at det er forskjell på rundstykker. Det spesielle med Hatting er at de har sitt utspring i dansk bakerhåndverk, og at de sjokkfryses før de sendes til for eksempel Norge, sier konsulent i Try, Yngve Holteberget.


Fra denne uken går Hatting på lufta i sosiale medier, digitalt og på TV, med dansk fortellerstemme og ordentlig dansk stemning.


– Det er selvsagt en stor fordel å være så tett assosiert med kategorien som Hatting er, men konkurransen har hardnet til og tiden er nå moden for å styrke Hattings posisjon.


Vi gleder oss til å gi litt ordentlig, dansk godstemning til det norske folk, sier markedssjef Elin Renbjør i Lantmännen Unibake Norway.