Den som lurer får svar, fra A til Å

I disse dager lanserer POL, APT og DNB kampanjen «Barn fra A til Å».

90452 4271d feature

– I løpet av årene med små, og store, barn dukker det opp små og store spørsmål. På nettsiden Barn fra A til Å har vi samlet svarene på det mange lurer og det mange ikke vet at de lurer på når det kommer til barn, bank og livet, sier Janne Brenda Lysø i POL.

Fra null til voksen

– Én ting er fra A til Å, en annen er fra null til voksen. Når du akkurat har fått en baby i hus er spørsmålene og utfordringene noen ganske andre enn de som dukker opp når du har en fjortis i sofakroken. Og nettopp dette tok vi tak i da vi jobbet ut kampanjen. Som forelder skal man være alt fra rådgivende tannfe til strikt kjørelærer og midt oppi det hele skal man passe på at poden ikke havner bakerst i boligkøen når den tid kommer. Det er jammen ikke like lett bestandig.

– Hvordan sørger man for at man sparer riktig, har vi de forsikringene vi trenger eller hva gjør man når barnet skal få bankkort første gang? Når bør man begynne med BSU? Hva koster det for regulering og hva er egentlig V-Bucks? Vi vet svaret på mange av spørsmålene der ute, og nå har vi samlet mange av dem på Barn fra A til Å, sier Pia Svärd i DNB.

En bruksanvisning for foreldre

– Vi kommer fortløpende til å legge til flere artikler og innhold til siden, og dermed vil den fungere som et slags oppslagsverk. Vi har snakket med foreldrene i Norge. De fleste er veldig usikre på de økonomiske valgene de må, bør og skal ta, for barna sine. Da vi snakket med dem sa de kort fortalt: Vi trenger en bruksanvisning fra dere! Flere sammenlignet behovet med brosjyren du får fra helsestasjonen når du har en nyfødt. Hvor er denne bruksanvisningen fra banken? Noen må fortelle meg hva som er lurt når.

I tillegg til nettsiden, består kampanjen av filmer tilpasset ulike kanaler.