Den viktigste timen

Med hverdagen snudd på hodet er det ekstra viktig å ta vare på gode rutiner. Derfor har Bama lansert Frukttimen

Bama frukttimen case kf 1
Bama frukttimen case kf 3
Bama frukttimen case kf 4

Korona-utbruddet har brakt de fleste av oss ut av våre daglige mønstre. Da er det fort gjort å glemme og spise sunt. Det merket Bama da forbruket av frukt og bær stupte rett etter at myndighetene innførte restriksjonene. For å snu trenden, og samtidig støtte alle som klarer å holde på gode matrutiner, lanserte Bama Frukttimen i april, for å få flest mulig til å stoppe opp, spise sunt og føle seg litt bedre i kropp og sjel.

Stort engasjement

– Med Frukttimen ønsket vi å bevisstgjøre flest mulig folk om viktigheten av å spise frukt jevnlig. Målet med kampanjen var at barn, voksne og eldre setter av et selvvalgt tidspunkt i løpet av dagen til å spise frukt, sier marketingsjef Ingebjørg Hjortdahl i Bama.

Kampanjen skapte et stort engasjement. I løpet av to uker nådde Bama over 4 millioner unike brukere i ulike kanaler, og frukttimen.no hadde snaut 200.000 besøkende.

– De gode resultatene bekrefter noe vi allerede visste; folk flest er kjempeglade i frukt. Men omstendighetene kan gjøre at vi glemmer å spise. Da hjelper det med en påminnelse og en liten dytt i riktig retning. Nå håper jeg at flest mulig av de som lagde sin egen Frukttime klarer å holde på den, sier Hjortdahl.

Animasjoner og live-streaminger

Det var TRY Apt som utviklet og gjennomførte Frukttimen. Digital produsent Andreas Roel Vevle forteller at annonseringen skjedde i to faser.

– I forkant lagde vi et nostalgisk og lekent univers med animert frukt for å skape oppmerksomhet om kampanjen og det viktigste innholdselementet: Daglige live-streaminger med kokk Lise Finckenhagen fra hennes kjøkken. I sendingene delte hun enkle tips for å øke fruktgleden, og snakket med kjente profiler som Martin Ødegaard, Ingrid Landmark Tandrevold og Randulle for å lære mer om deres matvaner.

I kampanjen brukte Bama innhold fra sendingene og de daglige Instagram-konkurransene der folk postet egne bilder, til å øke aktualiteten i annonseringen.

– Godt engasjement er én ting, men det viktigste er at Bama opplevde en god vekst på mange produkter i perioden. Jeg vil også gi en honnør til alle på kunde- og byråsiden som bidro. Fra brief til kampanjen var live, gikk det nøyaktig sju dager. Da er det ekstra gøy at man lykkes så godt som vi faktisk gjorde, avslutter Vevle.

Du kan se alle gjestene på frukttimen.no.