Derfor var Whoppervesken årets 17. mai-snakkis

Pølsen har lenge vært kongen av 17. mai, men nå har den fått en utfordrer: burgeren. Whoppervesken fra Burger King har gått som en farsott i sosiale medier.

93441 1697a original
93443 55c43 original
93445 8c024 original
93446 4fd98 original
93447 906fe original

Hittil har filmen «Whopper Hack» blitt delt over 4.000 ganger og Burger King ble nedrent av folk som ønsker å sy sin egen Whopperveske til nasjonaldagen.

– Vi hadde lyst til å utfordre pølsens posisjon hos det norske folk på en morsom måte. Derfor har vi laget et produkt som er både humoristisk og praktisk for alle feststemte, men sultne, bunadskledde nordmenn på 17. mai, forklarer markedssjef Heidi Moss.

Bak kampanjen står The Power of One i form av byråene New Work, Starcom, og MSL Norge som utgjør en del av franskeide Publicis Groupe. New Work har stått for idé og all produksjon, Starcom har jobbet med distribusjon, influensers og samarbeid med 730 og melk og Honning. MSL har oppdatert de sosiale mediene og livesending.

God, kreativ idé

– For over et år siden presenterte vi denne ideen og det er deilig å se en kampanje som har vært i arbeid så lenge fungere såpass godt. Vi vil også fyre av en stor takk til Paraply produksjon som lagde en helt rå bunads-veske som holder seg tro mot de håndsydde bunadstradisjonene, sier det kreative teamet Kristine Alsaker og Abel Aga i New Work.

Christian Raae er rådgiver og daglig leder i New Work som står bak ideén.

– Fantastisk kult å se dette fly. Vi har jobbet i over 1,5 år med å detaljere ut kampanjen, og det ble til og med bedre enn vi håpet.

Creative Manager Roar Kristoffer Aarhus i Starcom sier det har vært en givende kampanje å jobbe med.

– Det har vært utrolig gøy! Her har vi alt fra printannonser i Hjemmet til samarbeid med nisjemedier som 730.no. Med en så god idé som dette fra New Work har vi kunnet leke oss på nye måter når det kommer til smarte og engasjerende uttak. I sosiale medier må vi lete godt i vår benchmark-database for å finne tilsvarende gode tall, så det er åpenbart at kampanjen har truffet en nerve og engasjert det norske folket. I skrivende stund har vi nådd ut til ca. 1,5 million nordmenn, nesten dobbelt så mange som vi så for oss med tanke på mediebudsjettet, sier Aarhus i Starcom.

Enormt engasjement

I tillegg til en film som sprer seg mer og mer for hver time som går ble det onsdag holdt en livesending der folk kunne vinne en håndsydd, brodert bunadsveske. Den skapte et voldsomt engasjement.

– Vi er helt overveldet over responsen. Nesten tusen kommentarer på kun 30 minutter er noe vi er svært fornøyde med, forteller kommunikasjonsrådgiver Frithjov Nerby i MSL.

Han har jobbet sammen med senior kommunikasjonsrådgiver Maren Synnevåg som tror at engasjementet skyldes at bunad er noe alle har et forhold til.

– Dette er en uventet tvist på bunaden, og det synes folk er morsomt. Vi tror at dette bidrar til å gjøre bunaden enda mer trendy, og at enda flere gleder seg til å bruke bunaden på nasjonaldagen. Whoppervesken har blitt årets store 17. mai-snakkis i sosiale medier, sier Synnevåg.

93440 bcef9 original
Power of One-teamet, fra venstre: Maren Synnevåg, Frithjov Nerby, Felicia Constant, Roar Kristoffer Aarhus, Kristine Alsaker og Abel Aga.

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2019 Sosiale medier