Det ligger i min natur

Skogstad ønsker å nå ut til flere med å vise personlige historier fra livet ute i det fri.

71911 8129f original
71914 c7f86 original

Skogstad Sport AS lanserer to filmer på kino og fem filmer på sine hjemmesider fordelt over et kalenderår. Vi følger fem forskjellige personer ut i naturen og vi finner ut hva naturen betyr for dem.

– Det handler om å komme inn på personene og berøre den som ser, forteller regissør Alexander Zwart, som står bak både filmproduksjon og idéutvikling. Filmene er produsent av Valia Phyllis Zwart i Komet Film for Skogstad Sport AS.

– Hele konseptet ble tydelig da vi kom frem til «det ligger i min natur». Tanken var å se naturen slik rollfiguren ser den, majestetisk, poetisk og rå, sier Zwart, som er lillebror av Hollywood-regissør og reklameveteran Harald.

– Tanker vår var å formidle vår lokale identitet og vår nye produkter samt formidle dette på en ny og frisk måte, sier Michael Peter Emery, markedsjef i Skogstad.

Filmene ble filmet rundt Innvik i Sogn og Fjordane hvor Skogstad Sport har sitt hovedkontor. Alle aktørene som medvirker i filmen er fra området hvor opptakene fant sted.

– Mye av vår identitet ligger i at vi er basert på vestlandet og at vi lager klær til omgivelsene våre. Vi ville lage noe som skiller seg ut. Det naturen gav oss tok vi imot med åpne armer. Vi er veldig fornøyd med resultatet og føler vi har fått noe unikt.

Inspirert av amerikansk horror-serie

– Det som er litt surrealistisk er at jeg og produsenten Valia var midt i å researche TV-serien «American Horror Story» for et spillefilmprosjekt vi har i utvikling, forteller Zwart.

– De har brukt mye Fisheye-linse i vanlige settinger og dette tenkte vi at dette måtte vi prøve ut for Skogstad-filmene. Rent visuelt så gav den oss en følelse om at omgivelsene er mye større enn karakterene men samtidig så kunne føles om de var en del av naturen og at det finnes noe mye større enn menneske rundt oss. Dessuten hjalp dette mye med å skape dynamikk i fortellerspråket.

Kometfilm er basert i Sogn og Fjordane men har kontor i Oslo. De forteller at de liker å jobbe tett med kunden og skreddersy filmer til deres behov og budsjettet. Alexander jobber nå som regissør hos Rollo Tomasi, men er medeier i Komet Film.