Det ligger mer i trening enn bare muskler

Norges Idrettshøgskole deltar i kampen om nye studenter med rekrutteringsfilmer fra Kringle Film.

Idrettshøy

I 2018 hadde høgskolen gjennomgått en krevende rehabilitering, og kunne med stolthet kalle seg Europas flotteste idrettsutdanningscampus. Nye idrettshaller, svømmehaller, auditorium og andre fasiliteter har lagt til rette for en fantastisk utdanning et steinkast unna Sognsvann, i Oslo.


– Det var veldig gøy å få lage filmer for NIH. Skolen har mange unike rom og maskiner som tar seg godt ut på film, sier regissør Elias Brekke Solberg.

– Det har vært viktig for oss å synliggjøre grunnen til at studenter velger en idrettsutdannelse, og ikke minst hva de ønsker å bruke utdannelsen sin til. For mange kan det virke fremmed at man faktisk kan bli noe ut av å studere idrett. Men, idrett er mer enn å kaste ball. Idrettstudier handler om folkehelse, fysisk og psykisk prestasjon og helse. Det handler om idrettsglede og tilrettelegging, og det handler om mestring og inkludering, for å nevne noe, sier fungerende kommunikasjonssjef, Lena Øien.

I filmene følger vi fire nåværende studenter fra NIH, som forteller om deres forhold til idrett og deres karriereplaner etter utdanningen.

– Vi ønsket å gi et inntrykk av campusen og studentene som fyller det, på en måte som gjenspeiler idrettsglede. Det ga oss muligheten til å lage et lekent univers med mye energi, fortsetter Solberg.

– Norges idrettshøgskole har et sterkt merkenavn, og meget gode søkertall. Likevel ser vi at konkurransen blir hardere og at studentene får flere valg. Med disse filmene fra Kringle Film håper vi å skape entusiasme og samtidig inspirere potensielle studenter til å tørre å satse på lidenskapen og interessen sin. Det håper vi å få til gjennom synliggjøring av den flotte høgskolen vår og alle de mulighetene som ligger i en idrettsutdanning hos NIH, avslutter Øien.

Involverte byråer

Kringle Film
E

Elias Brekke Solberg

Regissør og tekstforfatter

L

Leif Kristian Karlsen

Filmfotograf

E

Even Husby

Klipp

Involverte

P

Petter Brenni Gulbrandsen / Kamera Rental

Grade

L

Lena Øien

Ansvarlig hos Kunde / prosjektansvarlig